През 2017 г. турската Централна банка е изнесла златния си

...
През 2017 г. турската Централна банка е изнесла златния си
Коментари Харесай

Турция изнесе златото си от Федералния резерв на САЩ

През 2017 година турската Централна банка е изнесла златния си запас от Федералния запас на Съединени американски щати, съобщи ТАСС, като се базира на обява на турския в. " Хюриет ".

Решението за изнасянето на златния запас от Съединени американски щати е било взето на фона на утежняването на връзките със Съединени американски щати по редица районни и двустранни въпроси, отбелязва вестникът.

Систематичното изнасяне на злато от Съединени американски щати е почнало през 2017 година В Съединени американски щати са били съхранявани към 28,7 тона злато, написа изданието.

Фактът за износа на злато се удостоверява в оповестен този месец формален доклад на Централната банка на Турция за дейностите, осъществени през 2017 година В графата за съхраняваните във Федералния запас на Съединени американски щати златни запаси на Турция през 2016 година попада злато в размер на 28 689 кг, а през 2017 година не попада нищо. Общият размер на златния запас на Турция се прави оценка на 564,6 тона (еквивалентно на над 20 милиарда долара), се споделя в доклада на Централната банка.

В. " Хюриет " написа, че част от изнесеното от Съединени американски щати злато е било върнато в Турция, а друга част е изпратена за предпазване в Европа (в Централната банка на Англия, както и в Швейцария).

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР