През 2017 г. изследователи от шведски университет създадоха система, която

...
През 2017 г. изследователи от шведски университет създадоха система, която
Коментари Харесай

Ново изобретение зарежда телефони от слънчева енергия

През 2017 година откриватели от шведски университет сътвориха система, която може да улавя и съхранява слънчева сила в продължение на 18 години, предава БГНЕС.

Изобретението беше радикална стъпка, само че представляваше и огромно предизвикателство: превръщането на този ресурс от слънчева сила в електричество.

Миналия месец шведските учени от университета "Чалмърс " изпратиха проба от уловената от тях слънчева сила в Шанхай, където откриватели от университета "Дзяо Тонг " съумяха да я преобразуват, оповестява „ Евронюз “.

"Работихме върху създаването на молекулярни системи, които могат да улавят слънчевата светлина, да я съхраняват и да я освобождават като топлота при нужда. Новото е, че разработихме устройство, което може да трансформира тази топлота в електрическа сила по местен път ", сподели Каспер Мот-Пулсен, професор в Техническия университет "Чалмърс ".

Новият генератор съставлява свръхтънък чип, който може да бъде интегриран в електроника като слушалки, смарт часовници и телефони.

Разработката е революционна по своята същина, защото може евентуално да размени батериите, давайки опция слънчевата сила да бъде употребена по нов метод. Така ще се окаже поддръжка на климата, като в същото време ще даде опция главните електронни устройства да бъдат поддържани в редовност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР