През 2017 г. бившият президент на САЩ не е платил

...
През 2017 г. бившият президент на САЩ не е платил
Коментари Харесай

Президентският мандат на Тръмп е бил пълен провал за личните му финанси

През 2017 година някогашният президент на Съединени американски щати не е платил съвсем никакви налози, разкри Агенция Франс Прес.

Агенцията показва, че отчетът, прегледан от определените чиновници, Доналд Тръмп е платил 1,1 млн. $ федерални налози за две от четирите си години от мандата си в Белия дом, само че съвсем нищо за останалото време в Белия дом.

През 2017 година републиканецът платил 750 $, през 2018 и 2019 година - 1 милион $, а през 2020 година - годината, в която загубите му се усилиха и той загуби президентските избори от демократа Джо Байдън - не е платил нищо. Данните, оповестени късно във вторник в отчет на комисия на Конгреса, демонстрират, че 76-годишният милиардер е имал голям недостиг в интервала 2015-2020 година

Доходите му обаче набъбнаха внезапно през 2018 и 2019 година, което в допълнение подхрани спекулациите за размера на благосъстоянието му, защото Конгресът се готви да разгласява данъчните му заявления.
 Данъчните заявления на Тръмп стават обществени
Данъчните заявления на Тръмп стават обществени

С решение на комисия в Конгреса

Бившата телевизионна звезда от риалити шоуто записва облаги от продажбата на активи в размер на 22 млн. $ през 2018 година и 9 млн. $ през идната година.

Но по време на акцията си за президент през 2015 година и 2016 година той загуби съвсем 65 млн. $, а през първата година от мандата си - към 13 млн. $. До 2020 година приходите му са на минус с 5 милиона $.

Докладът демонстрира също, че Доналд Тръмп е пренесъл 105 млн. $ чисти оперативни загуби в декларацията си за 2015 година, 73 млн. $ през 2016 година, 45 млн. $ през 2017 година и 23 млн. $ през 2018 година, с цел да понижи данъчните си отговорности.

Във вторник се одобри да бъдат оповестени данъчните заявления на някогашния президент, който водеше дългогодишна правосъдна борба, с цел да ги резервира в загадка.

" Тръмп е заявил загуби и заеми за десетки милиони долари без аргументация, каквато евентуално би показал един елементарен поданик ", съобщи в изказване депутатът от Демократическата партия Лойд Догет. Отделен парламентарен отчет за данъчната работа на Съединени американски щати сподели, че тя не е правила това, което е трябвало да прави през по-голямата част от мандата на Доналд Тръмп.
 Комисията в Конгреса предложи обвинявания за Тръмп
Комисията в Конгреса предложи обвинявания за Тръмп

За подкрепяне на протест, неистина и възпрепятстване на следствие

" От 2017 година до 2020 година данъчната работа е почнала единствено една наложителна инспекция на заявления, подадени по време на мандата на някогашния президент ", се споделя в изказването. Данъчната работа стартира инспекция на Доналд Тръмп в същия ден, в който демократите от комисията желаеха информация за налозите му през 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР