През 2014-та, когато Сашко е само на осем годинки, претърпява

...
През 2014-та, когато Сашко е само на осем годинки, претърпява
Коментари Харесай

Благотворителни търгове помагат в кампанията за лечението на Сашко

През 2014-та, когато Сашко е единствено на осем годинки, претърпява случай с колелото си, в резултат на което прекарва четири месеца в кома.Първите два месеца в УМБАЛ " Канев " в гр. Русе, а остатъка от времето прекарава в Пирогов.

В УМБАЛ " Канев " на Сашко са направени две мозъчни интервенции, сложена му и трахеостома (сонда в трахеята, която безусловно диша вместо него). Лекарите не са давали очаквания, че в миналото ще излезе от кома, само че до последно майка му не сприра да има вяра, че ще оживее.

След това се е наложило да бъде превозен в " Пирогов ". Там претърпява още две мозъчни интервенции.

Възстановителният развой продължава и до през днешния ден, само че в случай че не се извърши една последна гръбначна интервенция, положението на Сашко ще стартира да се утежнява прогресивно, като прогнозите са мрачни: цялостен декаданс на всичко, което реализира досега с неимоверни старания. Операцията се назовава селективна дорзална ризотомия, която не се прави в България. Ето какво изяснява майката на Александър: “Европейските клиники, с които сме се свързали все още, изрично отхвърлиха. НЗОК, за жал, също ни отхвърли след 2 години битка с тях. Заявлението ми към тях датира от май, 2021, а повода за отхвърли е, че не работят с клиники отвън Европейския съюз.Единственият късмет на Сашко е в ръцете на лекарския екип на доктор Тей Парк от Детската болница в Сейнт Луис, Съединени американски щати, които се съгласиха да извършат интервенцията. Дадоха ни дата за началото на юли.Но поради всичките трудности и болежка, през които преминахме, за жал, изчерпах опциите си да употребявам помощ от родственици и другари, които бяха до мен през целия ни път, а сумата за интервенцията е непостижима за фамилията ми – незабавно са нужни $52 000.

Сашко има дарителска сметка, открита на негово име, където ще се набират нужните средства:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

IBAN: BG91CECB979010F3910900

BIC: CECBBGSF

Титуляр на сметката: Александър Викторов Георгиев

Основание за превода: " Дарение за Сашко "

Сметка в PayPal: [email protected]
И посредством платформата на Павел Андреев
https://pavelandreev.bg/campaign/speshna-podkrepa-za-sashko…
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР