През 2012 г. Ducati бива закупена от Ауди срещу 860

...
През 2012 г. Ducati бива закупена от Ауди срещу 860
Коментари Харесай

VW отлага продажбата на Ducati за 1.5 млрд евро

През 2012 година Ducati бива закупена от Ауди против 860 млн. евро, което я прави единайстия член на фамилията на Volkswagen

© Dado Ruvic Още по тематиката
Renault-Nissan ще създава електрически автомобили в Китай

Френско-японският конгломерат прави смесено сдружение с китайската компания Dongfeng Motor
29 авг 2017
Ще се отразят ли обвиняванията за автокартел в Германия на бизнес етиката

Производителите са се употребили със сериозната поддръжка на държавното управление
5 авг 2017
По-високите продажби в Китай усилиха облагата на BMW

Германската компания усъвършенства финансовия си резултат с 10% през второто тримесечие имесечие
3 авг 2017
Автоиндустрията в Германия се контракти по какъв начин " да избави дизела "

Бизнесът стартира възобновяване на милиони коли
2 авг 2017
Audi понижава разноските си с 10 милиарда евро до 2022 година

Компанията икономисва пари, с цел да насочи производството си към електрически коли
31 юли 2017
Фамилия Бенетон с интерес да купи Ducati

Бившият притежател Андреа Бономи също може да се включи в наддаването
24 юли 2017
Volkswagen може да разпродава активи, с цел да погаси заем от 20 милиарда евро
6 дек 2015

Немския авто колос Volkswagen отсрочва продажбата на Ducati след напън от синдикати и вътрешни неразбирателства, настояват източници на Reuters. Продажбата на италианската компания за мотоциклети щеше да донесе 1.5 млрд евро на Volkswagen.

Натиск от служащите

Немските синдикати още от оповестяването на продажбата са твърдо срещу сходен ход заради огромна доходност на Ducati, която има постоянен напредък през последните 7 години. Думата им има основно значение, защото те държат 10 от 20-те места в борда на шефовете на VW.

Сега Volkswagen би трябвало да откаже офертите, множеството от които бяха отправени още през април. Ducati беше оповестена за продажба след абсурда с нездравословните излъчвания, който накара групата да стартира вътрешни стратегически промени. Прогнозите сочиха, че договорката ще е финализирана преди края на 2017 година " На този стадий е малко евентуално договарянията да бъдат обновени тази година ", споделя източникът на Reuters, като прибавя, че търпението на купувачите се изчерпва.

" Съществуват разлики сред VW и Audi, които би трябвало да бъдат изгладени, а синдикатите не мислят да поддържат продажбата ", прибавя той. Компаниите, чиито предложения доближиха последния стадий в продажбата, са италианската Benetton, американската Polaris Industries и предходният притежател на Ducati, Investindustrial. Техните предложения оценяваха Ducati сред 1.3 и 1.5 млрд евро.

Вътрешни проблеми

" Фактът, че приключихме нашата 90-та годишнина с следващ връх, ни носи голяма горделивост и наслаждение ", споделя Клаудио Доменикали, изпълнителен шеф в Ducati. " 2016 г беше седмата ни поредна година на напредък, което потвърждава нашата тактика и умеене в строенето на мотоциклети. "

През предходната година продажбите на Ducati доближават 55 451 мотора по отношение на 54 809 през 2015. Приходите й през предходната година скачат с 4.1% до 731 млн. евро, а оперативната облага за 2016 година е 51 млн. евро, което обаче е с 3 млн. по-малко от миналата. С активността си Ducati способства за 7% от оперативната облага на Audi.

" Ducati е една от най-хубавите машини, които можете да си купите, само че стратегически това е незначителна облага за Volkswagen ", съобщи за Bloomberg още през 2012 Кристоф Щоермер, анализатор в IHS Automotive във Франкфурт. " Въпреки че приходите на Ducati са повече от тези на Lamborghini и Bugatti, взети дружно, на фона на автомобилния бизнес на групата това си остава просто аксесоар. "

През 2012 Ducati става единайстият член на фамилията на Volkswagen, като е закупена от Audi за 860 млн евро. Сега потребността от вътрешна промяна кара Audi да не желае да работи повече с Ducati, до момента в който явно VW упорства италианската компания да остане част от фамилията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР