През 2012-а година по решение на агенция Пътна инфраструктура мостът

...
През 2012-а година по решение на агенция Пътна инфраструктура мостът
Коментари Харесай

Как помогнахме на хората в Пловдив и региона през 2017-а година

През 2012-а година по решение на организация " Пътна инфраструктура " мостът на село Поройна, община Първомай, публично е затворен като рисково оборудване. И по този начин 130 поданици на селото са принудени да обикалят по 100 километра при потребност от здравна помощ. Това обаче се промени тази година. И още един дълго чакан ремонт стартира, откакто нашите кореспонденти описаха за казуса. Догодина пловдивчани ще посещават обновената концертна зала, която от години е в сериозно положение.

Пловдив Поройна, Първомай

След поредност от репортажи и излъчвания на БНТ-Пловдив стартира строителството на нов мост в село Поройна. В продължение на 40 години жителите на първомайското село чакаха страната да обезпечи средства. Това към този момент е реалност, а животът на хората - много по-лек.
 Пенко Налбантов - кмет на село Поройна, община Първомай: " Мост ще има с помощта на Националната телевизия, която на два пъти идва тука и доста ни оказа помощ. Ето, с помощта на нея в този момент ще свържем Асеновградска община с Първомайска община. Ще свържем Хасковска област с Пловдивска област. "
Според жителите на селото проявлението на казуса е изстреляло плана от 21-во до 2-ро място в проектите на организация " Пътна инфраструктура ", която финансира построяването на пътното оборудване.
Ангел Попов: " Хората са удовлетворени от селото. Щастливи са. Вижда към този момент вярата, че ние ще имаме мост в нашето село. "
Строежът на моста стартира през септември и се чака да завърши до края на годината.

В Пловдив пък стартира дълго чаканият ремонт на концертната зала. В края на октомври таванът на постройката, тъкмо над зрителските места, протече, а целият сезон на музикантите от пловдивската държавна опера беше пред неуспех.
 Доц. Нина Найденова - Директор на Държавна опера-Пловдив: " Имаме наставления от пожарната, от ХЕИ, които към този момент са в дълготрайност от 3 години. Очакваме ремонта, който би трябвало да се случи. "
Репортажът на Българска национална телевизия 2 провокира светкавична реакция от страна на министреството на културата, а реконструкцията на залата е заложена като приоритет за идната година.
Боил Банов – министър на културата: " Пловдив заслужава да има една хубава зала и операта заслужава, тъй като това е една от огромните ни опери. " Доц. Нина Найденова – Директор на Държавна опера-Пловдив: " Ние ще стиснем зъби, ще продължим своите интернационалните планове, само че с мисълта, че до година - година и половина музикантите на пловдивска опера ще работят в едни условия, които заслужават. "
Очаква се за 2019-а година и семейството на Пловдив като Европейска стлоица на културата феновете да изпитат удоволствието от музиката в новата филхармонична зала.

Не подминахме и ежедневните премеждия, с които се сблъскват жителите на Пловдив.
 Дарина Петкова: " Просто желаех да обърна и да продължа през бул. " Южен " и предната ми гума, дясната, просто хлътна. Давам обратно, давам напред не става и слезнах от колата и виждам цялата ми предна гума просто е хлътнала в една шахта отворена. "
Ден след излъчването на репортажа рисковата шахта беше затворена, а живеещите в квартала спокойни за своята сигурност.

И през новата година чакаме вашите сигнали, подготвени да спомагаме за по-добра връзка сред жителите и институциите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР