През 1984 г. Маргарет Тачър обяви война на миньорите, разпалвайки

...
През 1984 г. Маргарет Тачър обяви война на миньорите, разпалвайки
Коментари Харесай

Точно като Маргарет Тачър, съпругите на миньорите не бяха за обръщане - как жените се присъединиха към битката

През 1984 година Маргарет Тачър разгласи война на миньорите, разпалвайки най-драматичните индустриални дейности, които нацията в миналото е виждала. Министър-председателят на торите беше твърдо решен да затвори нашите въглищни мини, с цел да се концентрира върху петрола, газа и нуклеарната сила. Но знаейки, че затварянето на ями ще убие техните общности, миньорите – водени от президента на Националния съюз на миньорите Артър Скаргил – оповестиха стачка, което докара до жестоки конфликти с полицията.

И въпреки че Желязната лейди „ не беше за превръщане “, не бяха и съпругите на миньорите, чиято поддръжка за съпрузите им нямаше граници. Докато фамилиите се сблъскват със мраз, апетит и банкрут, дамите, които преди са се възприемали като „ просто домакини “, стават активистки, политици, набирачи на средства и представители на медиите – даже се причисляват към миньорите на колони.

В книгата на Бевърли Троунс, From a Rock to a Hard Place, която преглежда битките на стачката и е преиздадена за отбелязван...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР