През 1974г. ентусиасти от Центъра за изследователски геотехнологии към Индонезийския

...
През 1974г. ентусиасти от Центъра за изследователски геотехнологии към Индонезийския
Коментари Харесай

Пирамидата Гунунг Паданг – по-стара от египетските?

През 1974г. запалянковци от Центъра за проучвателен геотехнологии към Индонезийския теоретичен институт разкрили в прашните архиви мемоари на холандски колонисти. Сред другото, в тях се говорело и за цар Силаванги, който „ … умеел с едно махване на ръката си да придвижва великански базалтови скали, да се трансформира в тигър, а след основаването на пирамидата Гунунг Паданг не починал, a се трансформирал в дух “.

Разбира се, геолозите, археолозите и технолозите под управлението на доктор Дани Хилман Натавиджая не вярвали в легендите на туземците, разказани от холандците, само че въпреки всичко решили да изучат историческите архиви на родната си страна. Така се оказало, че цар Силванги е историческа личност  и е управлявал към 1500г. прочие Хр. Изглеждало, че първото радиовъглеродно датиране на повърхностни мегалити в упоменатото от холандците пирамидално нагорнище Гунунг Паданг – в индонезийската провинция Западна Ява, удостоверило, че тази пирамида е издигната по времето на царя Силаванги. Въпреки това, когато учените употребявали най-мощни сондажни платформи при започване на XXI век и извадили проби от по-дълбоки пластове, учудването им било голямо. Органичните материали в получените проби показвали все по-древни дати съгласно навлизането във вътрешността в пирамидата: 22 хиляди или повече години. Но, следователно излиза, че Гунунг Паданг е по-древна от египетските пирамиди? Обаче и това не е всичко: последните проучвания сочат, че на дълбочина повече от 30 метра има многочислени подземни входове, както и незнайни към този момент артефакти от железни сплави.

Така до 2015г. полумитичната версия за присъединяване на цар Силаванги в построяването на пирамидата Гунунг Паданг била опровергана. Явно гигантското мегалитно оборудване е създавано с труда на доста генерации преди него. Що се отнася до интервала към 1500г. прочие Хр., учените занапред ги чакала изненада. Съставът на цимента, който държи блоковете на пирамидата от този интервал, се състои 45% от силикатни минерали и 45% от минерали на стоманени руди, които е невероятно да се получат без електрическа обработка.

Металургия в антична Индонезия с потребление на електрическа сила? Възможно ли е? В началото на 2015г. тайната била разгадана (поне по този начин се смята) от Дани Натавиджая. Ученият дружно с сътрудниците си разкрил по време на разкопките в Гунунг Паданг железни устройства с необикновена форма, напомнящи малки… електроцентрали. Самият президент на Индонезия изразил интерес към това изобретение и поздравил археолога с неговото сензационно изобретение.

Мистериозните артефакти от Гунунг Паданг в този момент провокират доста разногласия в научния свят. От една страна, в това няма нищо необичайно, тъй като към момента е рано за дефинитивни заключения. От друга страна, информацията за тези артефакти е прекомерно разнопосочна. Например, самият Натавиджая твърди, че античните електроцентрали са открити в пласт от скали, датиращи от 25 000 години прочие Хр. Артефактите са направени от злато и мед.

Многобройни уфолози обаче възразяват, като настояват, че находката е от епохата на цар Силаванги, а в нея, с изключение на злато и мед, се съдържат метали от извънземен генезис. С други думи: тук се е разрушил извънземен транспортен съд, а Силаванги е оживял член на екипажа – по тази причина и умеел „ да реалокира големи блокове от базалт с едната си ръка “. Затова и бил увековечен, за разлика от доста други владетели, в легендите на остров Ява. Е, уфолозите по тази причина са уфолози, с цел да търсят извънземни…

Но в този момент артефактите, открити от доктор Дани Натавиджая, са под държавна защита и в конюнктура на секретност се учат в локалните лаборатории – в това число с присъединяване на военни специалисти. Очевидно това значи, че скоро няма да бъдат разкрити пред обществеността.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР