През 1974 г. днешният милиардер Нараяна Мурти се качва от

...
През 1974 г. днешният милиардер Нараяна Мурти се качва от
Коментари Харесай

Български затвор превърнал тъста на премиера на Великобритания от "объркан комунист в състрадателен капиталист"

През 1974 година днешният милиардер Нараяна Мурти се качва от Ниш в експреса за София и завързва диалог с момче и момиче, само че кавалерът се ядосва, вика полиция и индиецът е пратен в килия за 3 дни, където е оставен без храна. Тъстът на новия английски министър председател Риши Сунак - Нараяна Мурти, е лежал 3 дни в български затвор без храна, оповестяват индийски медии. Случката е станала през 1974 година при пътешестване сред Индия и Париж и за нея споделя самият Мурти на софтуерен фестивал през 2020 година
 
Младият мъж бил оставен на гарата в Ниш, откъдето на идващия ден трябвало да вземе трен за София. В ресторанта обаче отказали да му дадат храна, защото нямал югославска валута. На идващия ден пък всички банки били затворени и по тази причина той нямало по какъв начин да изтегли пари. " Реших да легна на гарата, с цел да спестявам силата си, и се качих на експрес за София в 20 часа.
 
Това беше решителен миг в живота ми
Във влака против мен седяха момче и момиче. Владеех добре британски, френски и съветски и се пробвах да завържа диалог. Докато момчето не отговори, момичето знаеше френски и беше благо и отзивчиво. Говорихме си на френски за живота в България, когато момчето, което бе с нея, ми се ядоса за нещо, не разбрах защо и извика полиция ", споделя Мурти, именуван Бил Гейтс на Индия.
 
След като пристигнали, управляващите Нараяна Мурти бил свален от влака, а служителите на реда взели паспорта и багажа му. " Хвърлиха ме в килия два на два. В стаята имаше единствено една тоалетна в ъгъла, нямаше легло, стол или маса. Подът беше леден ", спомня си богаташът, който в този момент разполага с 4,5 милиарда $.
 
Мурти прекарал в пандиза 72 часа, като през това време не му била давана никаква храна. След третия ден служителите на реда го отвели в 1 часа през нощта на перона и го качили на заминаващ товарен трен. Милиардерът си спомня, че му споделили, че го пускат, тъй като е от " другарската страна Индия ". Паспорта му върнали, когато влакът дошъл в Истанбул.
 
Нараяна Мурти неколкократно разказва престоя си в българския затвор като " горчив случай ", който го е трансформирал от " комплициран болшевик в съчувствен капиталист ".
 
" Ако една страна се отнася по този начин с приятелите си, то аз в никакъв случай не желая да бъда част от комунистическа страна ", споделя той. След тази преживелица Мурти взема решение да стане бизнесмен, като първият му опит да сътвори компания е несполучлив. Той твърди, че случилото се в България го е предиздвикало да осъзнае, че една страна може да просперира единствено посредством основаването на работни места, които може да бъдат обезпечени само от бизнесмени.
 
Днес Нараяна Мурти е един от новаторите в индийската софтуерна промишленост. Основава компанията си Infosys през 1981 година без опит, с пари, които взел назаем от брачната половинка си. В момента е измежду най-богатите хора в Индия.
 
Дъщерята на Нараяна Мурти - Акшата - е брачна половинка на новия министър председател на Англия Риши Сунак. Двамата се срещат в Станфордския университет, където прави магистратура, откакто приключва Оксфорд.
 
Женят се през 2009 година в Индия
Личното положение на Акшата се прави оценка на 430 млн. паунда. Тя има дялове в няколко бизнеса на своя татко Нараяна Мурти, считан за създател на IT бранша в родината си. За да отпразнува новия пост на шурей си, Мурти наруши нормалното си медийно безмълвие и сподели: " Горди сме. Ние сме уверени, че той ще даде всичко от себе си за народа на Обединеното кралство ".
 
Източник: 24 часа
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР