През 1904 г. двамата братя Бенджамин и Антонио Еванджелиста имигрират

...
През 1904 г. двамата братя Бенджамин и Антонио Еванджелиста имигрират
Коментари Харесай

Ужасяващата смърт на окултиста Бени Еванджелиста и семейството му

През 1904 година двамата братя Бенджамин и Антонио Еванджелиста имигрират в Съединените щати от Неапол, Италия, с цел да стартират нов живот и да се опитат да забогатеят. В Съединени американски щати доста им харесва и животът им последователно се възстановява, а с цел да се приспособява още по-добре в американското общество, Бенджамин трансформира името си на Бени. В тези години, в Съединени американски щати са на „ мода “ медиумите и спиритическите сеанси. Бени стартира да се интересува от мистичност, окултизъм, вълшебства и езотерика. Той прочита всички налични книги на тези тематики в библиотеката и това от ден на ден превзема живота му във всички аспекти. Първоначално, по-големият му брат Антонио се помирява с неговото необичайно занимание, само че когато Бени стартира да приказва за това по какъв начин „ получава послания от Бог “, мощно вярващият Антонио се разгневява до степен, че се мести да живее в различен апартамент, а по-късно и в различен град. Бени отива в Ню Йорк, където стартира да работи като железопътен строител. Там той среща различен италиански преселник на име Аврелий Анджелино и го очарова с разказите си за черна магия и окултизъм. Те стават другари и прекарват доста време дружно. Анджелино е щастливо женен мъж с две деца, само че откакто среща Бени, той стартира фрапантно да се трансформира, изключително откакто стартират да ползват на процедура някои вълшебен ритуали. Аврелий става раздразним, нервозен, сърдит и един ден се „ пречупва “ – сграбчва брадвата и невъзмутимо убива децата си. Трудно е да се каже каква е ролята на окултизма в тези убийства, само че Анджелино е задържан и през 1919 година е изпратен в Държавната болница Феървю за психологично заболели нарушители. Бени остава самичък и изпитва мощна тъга по приятеля си. В опит да се дистанцира от трагичното събитие, той се пробва да стартира изначало, този път в Детройт, Мичиган, където първо работи като дърводелец, след което сполучливо влага спестяванията си в недвижими парцели и скоро става богат брокер и притежател на жилище. Бени се оправя добре с бизнеса, оженва се, основава семейство и се любува на благосъстоянието си. За локалната общественост той е образец за триумфа – безпаричен преселник, който реализира доста в Америка. Но Еванджелиста не се отхвърля от пристрастеността си към магиите и окултното. Тъй като самият той към този момент не работи, а живее с приходи от отдаване чартърен на недвижими парцели, има доста свободно време и взема решение да изкарва спомагателни пари като нравствен врач или както е актуалното название – екстрасенс. Като за начало продава всевъзможни билки, отвари, прахове, амулети и други вълшебен такъми. По-късно той стартира да прави разнообразни вълшебен услуги против възнаграждение, като прави вълшебства или проклятия за клиенти, прави ритуали, в това число жертвоприношения на животни.



Бени Еванджелиста по време на една от неговите мистични сеанси Бързо става доста известен в Детройт, изключително измежду италианската общественост. Хората отиват при него за всичко – от лечебни отвари до любовни вълшебства и проклятия за враговете си. В мазето на къщата си Бени построява “мистичен кабинет “, чийто главен подробност е “Голямата галерия на небесните планети ” – структура от разнообразни кукли от папиемаше, дърво и восък, окачени на тавана до модели на девет планети. Всичко това се върти към гигантско „ око “, което свети от вътрешната страна. В тази стая има олтар, а по стените – изображения на разнообразни Богове и духове. Стаята става главното място за неговата окултна процедура.



Кукли от папиемаше, висящи в мазето на Бени През цялото време Бени продължава да твърди, че получава послания от Бог и се прогласява за „ възвишен оракул и нравствен лидер “. Той написа и набожен ръкопис от четири тома „ Най-древната история на света: Откриването на окултната просвета “. Успява да приключи един том, който, както той твърди, съдържа доста загадка информация от Бог, която получава по време на „ нощни известия “. Въпреки, че егото на Бени му дава от ден на ден и повече високопоставени трофеи, практиката му като екстрасенс не върви толкоз добре. Клиентите се оплакват, че заклинанията и отварите му не работят и все по-често го назовават ​​„ лъжец “.



На 3 юли 1929 година сутринта, бизнес клиентът на Бени – Винсент Елиас, отива в къщата му, с цел да сключат договорка за недвижими парцели, само че никой не дава отговор на почукването му. Мъжът намира това за доста необичайно. По това време на деня фамилията на Бени постоянно е у дома, а четирите деца нормално подвигат доста звук, само че Елиас не чува никакви звуци вътре в къщата. Винсент си помисля, че може би цялото семейство е отпътувало някъде предходния ден, само че се надява, че ще откри Бени в неговия “кабинет ” в мазето. Когато слиза там, той вижда Бени, който седи на масата, скръстил ръце като за молитва. Проблемът е, че главата му се намира на пода покрай краката му в локва кръв. Елиас побягва ужасяващ от мазето и хуква към полицията. Когато служителите на реда идват, те откриват, че главата на Бени е отсечена с секира и сложена на пода деликатно и съзнателно, въпреки и без ясна цел. Около главата има три рамкирани фотоси на дете в ковчег, което се оказва едно от трагично починалите преди няколко години деца на Еванджелиста. Четете още: Мистериозната гибел на окултистката Нета Форнарио Из стаята е разпръснато дамско долни дрехи, всяко носещо името на собственичката, макар, че не е ясно за какво е там. Но, това е единствено част от кошмара открит в къщата на Бени Еванджелиста. Вътре в дома е открит трупът на брачната половинка на Бени, също с отрязана глава. В ръцете си тя към момента държи тялото на 18-месечния Марио, чийто череп е сплескан. Намерени са и други три деца на Бени – момиченцата Анджелина (7 г.), Маргарет (5 г.) и Жана (4 г.). Всички те са убити в леглата си, черепите им са пробити с тъп предмет, а едно от девойките е с отчасти отрязана ръка.



Колкото и да е необичайно, няма никакви признаци на битка, като че ли всички са убити в съня си. Никой от съседите не е чул нищо съмнително или извънредно през нощта. Не са открити следи от обир или влизане с щурм. Единственото доказателство, което откриват, е един кървясъл пръстов отпечатък, размазан върху дръжката на вратата, тъй че полицията е изцяло объркана какво се е случило там. По това време убийствата на семейство Еванджелиста са най-безмилостните и кървавите, които Детройт в миналото е виждал, и като се имат поради връзките на Бени с окултизма, се появяват клюки, че нещастието има нещо общо с мистицизма и неговите окултни практики. Полицията се съгласява с това, като главната им версия е, че неудовлетворен клиент или клиенти на Бени са му отмъстили. Но за какво са го създали по толкоз жесток метод, избивайки цялото семейство? И какво значат фотосите и женското долни дрехи? Друга версия е, че убийствата може да са осъществени от бизнес сътрудник или клиент на недвижими парцели. Но още веднъж поражда въпросът – за какво е определен тъкмо този способ и за какво е тази свирепост към дребните деца?



Има и доктрина, която намесва италианската мафия. По това време италиански профсъюз, наименуван Черната ръка, е прочут в региона и Бени, повече от един път се оплаквал от техните закани. Въпреки това няма доказателства, че те стоят зад убийствата, а също така организацията е значително несъществуваща и неактивна по това време. Друг евентуален обвинен е локалния гражданин Умберто Течио, който направил последното заплащане за къща, която Бени му е продал. Той се среща с Еванджелиста единствено ден преди убийствата, а в къщата му са открити секира и доста изострен нож. Но не са открити други доказателства. Сред суеверната италианска имигрантска общественост в Детройт се заговаря, че Бени е разгневил злобен дух или дявол, и е погубен от злонамерено паранормално създание.



Хиляди излизат по улиците на Детройт по време на погребението на семейство Еванджелиста Друга доктрина, която се преглежда е, че Бени може да е бил цел на остарелия си другар Аврелий Анджелино, който след процеса е затворен в Психиатрична клиника, от която съумява да избяга през 1923 година, а следите му се губят.  Ужасяващата природа на убийствата наподобява сходна на метода, по който Анджелино е умъртвил личните си децата. Бени го познава и може самичък да го е пуснал в дома си. Какъв обаче може да е претекстът и за какво Анджелино е изчакал 6 години след бягството, с цел да го реализира? Също по този начин, не са открити съответни доказателства за тази версия, а даже и да има, полицията не може да направи нищо, тъй като след бягството си Анджелино като че ли е липсващ от лицето на Земята. Кой умъртви Бени Еванджелиста и цялото му семейство остава престъпна тайнственост. До през днешния ден този чудноват случай се счита за неразкрит и за едно от най-странните и брутални закононарушения в историята на Детройт.



Къщата на семейство Еванджелиста е разрушена отдавна, само че макар, че теренът е в добър крайградски регион, в никакъв случай не е издигната нова жилищна постройка там и мястото наподобява като изоставена пустота. Говори се, че това се дължи на обстоятелството, че има доста известия за паранормални феномени на мястото, в това число безплътни писъци и изменчив фантом без глава …
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР