Превозвачите в Пловдив обвиниха общината в неизпълнение на договора от

...
Превозвачите в Пловдив обвиниха общината в неизпълнение на договора от
Коментари Харесай

Пловдив няма да остане без градски транспорт, уверяват от общината

Превозвачите в Пловдив упрекнаха общината в несъблюдение на контракта от 2018-а година. Според тях секторът е недофинансиран и това намалява качеството на услугата. Уверението на екипа на община Пловдив и превозвачите е, че вторият по-големина град в страната няма да остане без градски превоз. Но проблемите в бранша са извънредно доста.

Проблемът все още се пренасочи към общинския съвет, само че той е от дълги години.

" Недофинансирането ни на километър се равнява сред 40 и 50 ст. за обособените компании и за жалост това внезапно утежнява финансовото ни положение и води до утежняване на качеството на самата услуга ", изясни пред Българска национална телевизия Веселин Дошков – транспортьор. Това постанова бързи и незабавни ограничения, с цел да излезем от тази обстановка.

" Действително проблемите са съществени и насъбрани през годините. Но всичко, което е поето от общината като ангажимент, е изпълнено. В Пловдив цените на транспортните документи не са повишавани от 10 години. Но ние вървим към въвеждане на електронно-билетна система и ще подтикваме закупуването на електронни карти ", съобщи от своя страна Тодор Чонов – зам.-кмет по превоз в Община Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР