Превозвачите ще излязат на протест утре - в 9 часа

...
Превозвачите ще излязат на протест утре - в 9 часа
Коментари Харесай

Протест на превозвачите ще има! Не сме приближени нито на ГЕРБ, нито на Путин

Превозвачите ще излязат на митинг на следващия ден - в 9 часа се преустанояват транспортите, в 9.30 стартират протестните дейности. Това съобщи Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Милтенова разяснява поисканата й от министъра на превоза Николай Събев оставка с думите: " Оставка за оставка ". А във връзка обвиняванията му, че митингът на превозвачите е политически, Милтенова съобщи, че дружно с ръководителя на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев ще подадат сигнал в прокуратурата за набеждаване. " В момента има доста огромно напрежение и се мина на едно равнище на персонални връзки. Аз предлагам да се върнем към професионалния разговор. Протестите са с стопански темперамент, когато започнаха те, бяхме упрекнати, че сме доближени до ГЕРБ, по-късно разбрахме, че сме доближени до Путин ", разяснява Милтенова в ефира на bTV.

Исканията на превозвачите остават непроменени - унищожаване на био добавката в горивата, понижаване на акциза с 50% на дизела, одит на тол системата и вдишване на контрола и оперирането й от страната, включване в обсега на тол системата единствено на 2-и клас интернационалните пътища, както и разширението на обсега на субсидираните транспорти, като се включат нерентабилни автобусни линии, които не се подкрепят сега.

Вчера министър председателят Кирил Петков се срещна с работодателските организации и им даде обещание продължение на помощите за ток и газ и за май и юни. След обещанието бизнесът се отхвърли от митинга на следващия ден, само че останаха в протестна подготвеност.

Днес следобяд среща с държавното управление имат и превозвачите. " Надявам се на градивен разговор този път ", разяснява Милтенова.

Добрин Иванов от АИКБ съобщи, че бизнесът поддържа настояванията и митинга на превозвачите, само че организациите няма да призоват членовете си да излязат на улиците.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР