Превозвачите са заявили символични протестни действия до 13 януари. В

...
Превозвачите са заявили символични протестни действия до 13 януари. В
Коментари Харесай

Желязков обеща на превозвачите решение за тол системата

Превозвачите са декларирали алегорични протестни дейности до 13 януари. В този интервал ние продължаваме диалозите и имам вяра, че ще намерим добра чуваемост. Това сподели министърът на превоза Росен Желязков.

По-рано през днешния ден беше обявено, че автобусните превозвачи ще стачкуват от петък, 13 декември. Фирмите са недоволни от въвеждането на толсистемата, в която попадат и те, макар че трябваше да бъдат изключени. Символичният митинг на превозвачите ще стане ефикасен от 13 януари 2020 година.

Все още се договаря с всички превозвачи – и автобусните, и товарните, по повод параметрите, обсега и цените на толсистемата, сподели транспортният министър в късния следобяд в четвъртък и посочи, че тези диалози се водят от районното министерство.

Росен Желязков сподели, че преди ден имал добра среща с превозвачите, осъществяващи автобусни транспорти. „ Поговорихме за ограниченията, които още в средата на тази година бяхме набелязали, и които срещат едно известно неодобрение. Това са въпроси свързани с регулацията на пазара, за което ние ги уверихме, че законът за автомобилните транспорти ще бъде прегледан от Министерски съвет идната сряда, там са огромна част от техните упования, въпроси и отговори ”, съобщи Желязков.

По отношение на толсистемата той уточни, че този въпрос така или другояче е спорен в своите съществени съставни елементи. „ Това е обсегът във връзка с републиканската инфраструктура и във връзка с единичните цени. Това също е въпрос на систематизиране на тежестта, за което всяка една от страните има своите причини ”, съобщи Желязков. Друг въпрос, който визира превозвачите е тематиката обвързвана с нерегламентираните транспорти. „ В момента срещаме усложнения по правоприлагането. Те упорстват за инкриминиране, а моята позиция ясно показах, че изпълнителната власт не може да трансферира своята отговорност върху правосъдната власт, по тази причина изпълнителната би трябвало да се концентрира в това да си прави работата по-добре, приказвам за всички организации като се стартира от ДАИ, Национална агенция за приходите и така нататък, които са ангажирани, а не за всяко нещо да търсим инкриминиране и ангажирането на други институции ”, съобщи Желязков.

Той напомни, че те са декларирали алегорични протестни дейности до 13 януари. „ В този интервал ние продължаваме диалозите и аз имам вяра, че ще намерим добра чуваемост. Поне от моя страна съм го декларирал това нещо на вчерашната среща ”, сподели министърът.

„ Аз имам вяра, че превозвачите са съществени хора и не блъфират. В този смисъл от моя страна ще положа всички старания, с цел да не се стигне до ефикасни протестни дейности, уповавам се, че ще съумея да ги убедя, че изпълнителната власт има най-хубавите планове да подходи съществено по техните претенции и да удовлетвори техните обективни упования, включително и във връзка с дотации, отплата, във връзка с републикански, на регионални, общински транспортни схеми. Неща, които вълнуват освен превозвачите като промишленост, а и потребителите на тази услуга ”, съобщи още Железков.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР