Превозвачи от Североизточна България блокираха граничния пункт Дунав мост при

...
Превозвачи от Североизточна България блокираха граничния пункт Дунав мост при
Коментари Харесай

Превозвачи блокираха граничния пункт Дунав мост при Русе

Превозвачи от Североизточна България блокираха граничния пункт " Дунав мост " при Русе, съобщи Българска национална телевизия. Те стачкуваха поради големите опашки и тапите по границата ни, както и поради въведените от румънска страна условия водачите да са или имунизирани, или да имат PCR проби.

Превозвачите не бяха склонни на взаимни отстъпки и макар молбата на полицията блокираха кръстовището пред Дунав мост. Тук от години се образуват километрични опашки, които пречат и на придвижването по пътя Русе - Силистра. Ситуацията от 2 месеца насам към този момент е нетърпима, разясниха протестиращите. Те упорстват да се усъвършенства работата на граничния пункт.

" По-бързо да се оформят документите. Да работят двата, трите кантара. От 9 часа до 12 часа персонално аз съм я минавал тази граница ", съобщи водачът Тодор Димитров.

Ситуацията в допълнение се утежнява и от новите противоепидемични ограничения от румънска страна.

" PCR - на 20 камиона това са към 4000 лв. разноски на седмица. Не можем да задължим никого принудително да се имунизира ", добави Красимир Петров.

" Бях с 6 камиона. След това останах с 3 и в този момент работя с един. Кризата е голяма ", добави Мариета Иванова, която е притежател на транспортна компания.

Областният шеф на Русе Борислав Българинов през днешния ден е разговарял с управата на Гюргево и е получил увещание, че още другата седмица на границата от румънска страна ще бъде подложен трети кантар за камионите, а до края на септември и четвърти. От българска страна ще проработи буферен паркинг.

" Той е за 100 и 120 автомобила, където чакащите да бъдат ориентирани, а не да бъдат сред Мартен и Русе. На последващо място - отделяне на фериботен комплекс на пристанище Изток ", сподели още Борислав Българинов, регионален шеф на Русе.

Фериботът би трябвало да проработи до края на годината. Междувременно регионалните управи на Русе и Гюргево са подписали съглашение да се построи втори мост сред двата града и събират социална поддръжка, добавя Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР