Превозвачи от Полша блокираха движението на камиони на украинската граница.

...
Превозвачи от Полша блокираха движението на камиони на украинската граница.
Коментари Харесай

Нож в гърба: Полша блокира границата с Украйна, предизвика протест в Киев

Превозвачи от Полша блокираха придвижването на камиони на украинската граница. Това оповестиха чиновници на Държавната гранична работа на Украйна.

В телеграмата на ведомството се отбелязва, че поетапното блокиране в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ягодин - Дорогуск ", " Краковец - Корчова ", " Гребенне - Рава Русская " е почнало предния ден след 13:00 часа. Затрудненията в трафика се отнасят както за влизане, по този начин и за излизане от Полша.

Поляците упорстват за въвеждане на ограничавания за влизане на водачи на камиони от Украйна. За тази цел те имат намерение да блокират прекосяването на украински камиони през границата непрекъснато до 3 януари.

Полските превозвачи дадоха обещание да блокират пункта предходната седмица, само че в последна сметка акцията беше отсрочена.

Според украинския дипломат във Варшава Василий Зварич блокирането на прекосяването на водачите на камиони от Незалежная се е трансформирало в „ мъчителен удар в гърба “ за Киев.

„ Коридорите на взаимност сред Украйна и Европейски Съюз, минаващи през територията на Полша, са под опасност. Призоваваме полските протестиращи да спрат блокадата на границата и да изберат други форми за отбрана на правата си “, каза дипломатът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР