Превозвачи, автоучители и шофьори подготвят протест срещу въвеждането на новата

...
Превозвачи, автоучители и шофьори подготвят протест срещу въвеждането на новата
Коментари Харесай

Готвят протести срещу въвеждането на бонус-малус

Превозвачи, автоучители и водачи приготвят митинг против въвеждането на новата система за цената на застраховка " Гражданска отговорност " " бонус-малус ". Това оповестиха те на конференция единствено ден откакто Комисията за финансов контрол провежда публично разискване за новата система и разгласи, че най-вероятно нейния старт ще бъде отсрочен.

Основният мотив на превозвачите против " бонус-малус " е, че водачите и бизнесът ще би трябвало да заплащат по-висока гражданска отговорност освен за провокирани произшествия, а и за неприятно държание на пътя, което по принцип не се покрива от застраховката.

Христо Радков, Българско обединяване на водачите: Което значи, че застрахователят не е направил заплащане въз основата на това нарушаване, той единствено ще прибира спомагателна награда по тази причина, че някои от нас си е разрешил лукса да направи маловажно нарушаване на закона за придвижване по пътищата. Магдалена Милтенова, Конфедерация на автобусните превозвачи: Ако тези неща не се изчистят, вярвайте всички автобусни превозвачи ще излязат на митинг, тъй като не могат да ни вменяват административно наказателна отговорност поради непознато лице.
Бизнесът отхвърли и предлагането на Комисията за финансов контрол лист от авансово избрани хора да могат да карат лекия автомобил, с цел да се обвърже застраховката с водача, а не с колата, както е в този момент.

Христо Радков, Българско обединяване на водачите: Не ни е ясно дали в идващия миг няма да се наложи да вписваме и сред кои улици ще управляваме това МПС, а може би и в кой град или кои пасажери ще се возят в него.
Според автоинструкторите е неточна и оповестената от финансовия контрол статистика, съгласно която 88% от водачите съблюдават разпоредбите и ще получат по-ниска цена за гражданска отговорност.

Йонко Иванов, Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка: На един неприятен водач висят седем наказателни постановления при 3 милиона водачи, милион и половина наказателни постановления, значи отиваме на 50% от хората, които са извършители сега.
Автоинструкторите са безапелационни, че не би трябвало да има нулева година, която да приравни неприятните на правилните водачи, а също по този начин застраховката би трябвало да бъде съобразена и с пътната конюнктура.

Йонко Иванов, Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка: Питаме консултанта - той с изключение на във въздух по българските пътища слизал ли е, окалял ли се е в дупките, видял ли е шахтите, които нямат капаци.
От Комисията за финансов контрол не престават да събират отзиви за " бонус-малус " до на следващия ден.
 КФН обмисля да предложи законодателни промени, които да облекчат КФН обмисля да предложи законодателни промени, които да облекчат "бонус-малус "
Въвеждането на системата "бонус-малус " за застраховка "Гражданска отговорност " най-вероятно ще бъде отсрочено с няколко месеца. Това обявиха от Комисия...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР