Превърналата се почти в традиция петъчна размяна на реплики и

...
Превърналата се почти в традиция петъчна размяна на реплики и
Коментари Харесай

БСП обвини ГЕРБ, че вдига заплатите само на администрацията

Превърналата се съвсем в традиция петъчна замяна на реплики и обвинявания преминаващи в кавги в Народното събрание, беше спазена и през днешния ден.

Българска социалистическа партия стачкува против общественото неравноправие

В декларация от името на Българска социалистическа партия, прочетена от Георги Гьоков, социалистите оповестиха, че след осем години ръководство на ГЕРБ България е на дъното на европейските статистики по приходи и обществено неравноправие. " Парадоксално е, само че е и факт, че откогато България членува в Европейския съюз, неравенството се задълбочава и във връзка с разпределянето на приходите в обществото се движим в посока, противоположна на развитите европейски страни. 10% от българите, които можем да назовем " богати ", печелят повече, в сравнение с половината от българския народ, които няма по какъв начин да назовем по различен метод с изключение на " небогати " ", се споделя в декларацията. " На фона на тази нерадостна картина, в сряда, на съвещанието на Министерски съвет със свое решение, прокарано тихомълком, Бойко Борисов подвигна фрапантно заплатите на всички заместник- министри и на най-доверените висши политически служители - началниците на политическите кабинети и още на неизвестно кои други. Това внезапно и фрапантно облагодетелстване ще докара до това, че те към този момент ще получават месечно по към 3500-3600 лева, или с към 2000 лева повече от колкото сега ", прочете Гьоков. В декларацията се показва отвращение, че ГЕРБ не са отменили ограничаването върху нарастването на пенсиите, а единствено върху заплатите на администрацията.

От ГЕРБ му отговори Станислав Иванов, отново под формата на декларация от името на партията. " Не открих никакъв смисъл в тази декларация. Какво желаете да кажете с нея? Първо от една страна какво прави Министерски съвет - усилва заплатите със 700 млн. лева Това е реалност. 300 млн. лева плащаме за заплати на учителите. Около 600 млн. лева - за просветителната инфраструктура. Около 400 млн. лева се раздават за опазване на здравето. Това също е реалност. Недейте да казвате на черното - бяло. Това е неприемливо. Няма потребност да има такова опълчване ", сподели Иванов. После повтори, че 2,5 милиарда лева са от събраната контрабанда, която е била 34% по време на ръководството на Българска социалистическа партия, а сега е 7%.

" Нека да гледаме напред, дано да увеличим приходите на хората. Нима се съмнявате, че няма да го създадем. Ще го създадем и ще продължим ", сподели Иванов и добави, че идната година ще има " опция за още повече нарастване, за още повече пари, които ще се налеят в инфраструктурата на страната ".

След това последва дребен спор " по метода на водене " дали ГЕРБ могат да разясняват декларацията на Българска социалистическа партия с декларация или не.

Вторият " обичаен " сюжет беше по оста ДПС- " Обединени патриоти " /ГЕРБ.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ за следващ път стартира тезата, че националистите нямат място в ръководството на страната. Поради тази причина партията му не давала толеранс за оставката на Валери Симеонов, която изиска предходната седмица. " Никоя партия не е страна, даже и да е на власт. В момента страната се употребява за делене и опълчване ", сподели още Карадайъ. Той даде друго тълкуване на обстановката, върху което Движение за права и свободи към този момент се замисляло - да не би разделянето и опълчването да е политика на ГЕРБ, а националистите да са единствено инструмент в техните ръце. Поводът - събития на две разнообразни дати за празника на Кърджали - едното, проведено от общината, другото - от регионалната администрация.

 Мустафа Карадайъ
© Юлия Лазарова

Мустафа Карадайъ

Вицепремиерът Красимир Каракачанов, който беше пристигнал за парламентарния надзор, видя в настояванията за оставката на другия вицепремиер от " патриотите " - Валери Симеонов пресилена политическа акция от страна на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. " Известно е, че Движение за права и свободи не могат да преживеят обстоятелството, че към този момент втори мандат не са във властта, не раздват порциите ", сподели Каракачанов. Той сподели, че има една покана за празника на Кърджали от регионалния шеф, а не две.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР