Превантивно-информационният център /ПИЦ/ към Общинския съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/

...
Превантивно-информационният център /ПИЦ/ към Общинския съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/
Коментари Харесай

ПИЦ – Русе ще отбележи Международния ден за борба с наркотиците

Превантивно-информационният център /ПИЦ/ към Общинския съвет по наркотични субстанции /ОбСНВ/ – Русе ще означи 26 юни - Международният ден за битка със злоупотребата и незаконния трафик на опиати. Предвиждат се редица събития - осъществяване на спортни и креативен действия за деца и младежи, като задачата е да се разпространява реализирането на предварителна защита за използването на психоактивни субстанции посредством поощряване построяването на здравословни привички и оползотворяване на свободното време с изобретателни действия и спорт.

Събитията ще се проведат на 26 юни в Русе. Денят ще започва в АЕГ „ Гео Милев “, където специалистите на ПИЦ дружно с едни от най-активните подготвени доброволци от учебното заведение ще показват въздействието на психоактивните субстанции. Това ще се извърши посредством очила, които симулират резултата на дезориентация и забавено време на реакция, вследствие използването на наркотични субстанции. Учениците ще бъдат съветвани и ще получат осведомителни материали.

От 10 ч. ще се проведат спортно-състезателни игри сред паралелките на седмите класове на територията на ОУ „ Отец Паисий “. Това е едно от учебните заведения, с което специалистите на ПИЦ интензивно работиха през образователната година по Националната стратегия за предварителна защита на използването на психоактивни субстанции в учебно заведение „ Кодово име живот “. В надпреварата ще се включат близо 100 възпитаници, подкрепени от доброволците на ПИЦ - Русе и със съдействието на педагози от учебното заведение. Призьорите ще бъдат отличени, а награди ще има и за всички участници.

От 15 ч. изявите ще продължат в Художествената изложба. Там деца и младежи ще творят дружно под наслов „ Срещу течението “. Художниците от галерията ще срещнат участниците от АГ „ Гео Милев “ и СУЕЕ „ Константин - Кирил Философ “ със стила в изкуството „ Land art “. Участниците ще основат своя изобретателен план - „ река “ от преобразените с четки и бои естествени материали от природата, с което ще покажат на обществеността позицията на младежите „ против опиатите – против течението “.

В събитията в ОУ „ Отец Паисий “ и Художествената изложба ще се включат и деца и младежи, настанени в Кризисния център за непридружени деца, непознати жители и деца бежанци в риск.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР