Преустановява се приемът на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради

Преустановява се приемът на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради ...

Четири отделения на Пета градска болница в София са под карантина заради коронавирус.

Преустановява се приемът на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради потвърдени случаи на COVID-19 (коронавирус) в лечебното заведение, като информацията е за два такива случая. Болницата ще приема само пациенти за диализно лечение, предаде БГНЕС.
В цялата база отново ще бъде извършена основна дезинфекция, гласи заповедта на Регионалната здравна инспекция. Припомняме, че следва това да се направи за най-малко 24 часа.
Отделенията "Вътрешно отделение", "Пулмология", "Спешен кабинет" и "Реанимация" в болницата са поставени под карантина веднага след установяване на случаи на пациенти с коронавирус. Отделението за диализа на пациенти с бъбречни заболявания продължава да функционира с наличния персонал, при стриктно спазване на изолационните и противоепидемични мерки.
Според заповедта на СРЗИ, медицинският персонал на клиники и отделения, които не са под карантина, се поставят под домашна карантина за следващите 14 дни. Те ще се връщат на работа след два отрицателни резултата от проведено изследване за наличие на COVID-19. След два отрицателни резултата от изследване за коронавирус, медиците от карантинираните отделения също ще се поставят под домашна изолация за 14 дни.
Всички пациенти на болницата, настанени в отделения извън карантинираните, ще бъдат изписани след приключване на лечението им. Болните от отделения и клиники, които вече са под карантина, ще бъдат изписвани, след приключване на лечението и получаване на отрицателен резултат от изследване за коронавирус.
"НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-ново за коронавируса, 26 март"

Източник: actualno.com