Преустановява се приемът на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради

...
Преустановява се приемът на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради
Коментари Харесай

Четири отделения на Пета градска болница в София са под карантина заради коронавирус

Преустановява се приемът на пациенти в столичната Пета МБАЛ, поради доказани случаи на COVID-19 (коронавирус) в лечебното заведение, като информацията е за два такива случая. Болницата ще приема единствено пациенти за диализно лекуване, съобщи БГНЕС.
В цялата база още веднъж ще бъде осъществена съществена стерилизация, гласи заповедта на Регионалната здравна ревизия. Припомняме, че следва това да се направи за минимум 24 часа.
Отделенията " Вътрешно поделение ", " Пулмология ", " Спешен кабинет " и " Реанимация " в болничното заведение са сложени под карантина незабавно след определяне на случаи на пациенти с ковид. Отделението за диализа на пациенти с бъбречни болести продължава да действа с наличния личен състав, при прецизно съблюдаване на изолационните и противоепидемични ограничения.
Според заповедта на СРЗИ, медицинският личен състав на клиники и отделения, които не са под карантина, се слагат под домашна карантина за идващите 14 дни. Те ще се връщат на работа след два негативни резултата от извършено проучване за съществуване на COVID-19. След два негативни резултата от проучване за ковид, медиците от карантинираните отделения също ще се слагат под домашна изолираност за 14 дни.
Всички пациенти на болничното заведение, настанени в отделения отвън карантинираните, ще бъдат изписани след привършване на лекуването им. Болните от отделения и клиники, които към този момент са под карантина, ще бъдат изписвани, след привършване на лекуването и приемане на негативен резултат от проучване за ковид.
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-ново за ковид, 26 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР