Преустановена е продажбата на месечни електронни винетки, обяви депутатът от

...
Преустановена е продажбата на месечни електронни винетки, обяви депутатът от
Коментари Харесай

Депутат от БСП хвърли бомба за винетките

Преустановена е продажбата на месечни електронни винетки, разгласи депутатът от „ Българска социалистическа партия за България” Георги Свиленски. Министърът на районното развиване да пристигна в Народното събрание и да изясни какво се случва и какви ограничения са взети, прикани националният представител от трибуната на Народното събрание.

„ От сутринта в страната е прекратена продажбата на месечни електронни винетки за българските превозвачи и българските жители. Хаосът с тол-системата сега е цялостен, както ви го предсказвахме, апропо. Продават се единствено дневни и седмични винетки. Превозвачите се чудят какво да вършат по българските пътища ”, съобщи Свиленски.

Той изиска от председателстващия съвещанието Емил Христов да извика министъра на районното развиване „ да изясни какво се случва в държавата”.

Български превозвачи стоят по българските пътища, без да знаят какво да вършат ”, повтори депутатът от „ Българска социалистическа партия за България” и изиска: „ Да се дадат инструкции ще има ли месечни винетки, ще се заплаща ли, гратис ли ще се пътува. Някой да пристигна и да изясни от ръководещите. Хаосът, който го забъркахте последните две-три седмици, за който ние ви предупреждавахме, към този момент от през днешния ден е реалност. От през днешния ден българските превозвачи стоят по улиците и не знаят какво да вършат.”

„ Разбрах въпроса Ви и ще направя необходимото”, отговори сбито председателстващият Емил Христов.

След като мина известно време, на трибуната излезе и различен народен представител от „ Българска социалистическа партия за България” – Димитър Данчев. Той попита какво се случва и за какво не идва районният министър Петя Аврамова.

От думите на Данчев стана ясно, че казусът касае транспортните средства над 3,5 тона.

Продължаваме да получаваме позвънявания от превозвачи, разгласи още господин Данчев и попита боязън ли я е Аврамова да даде пояснение пред Народното събрание.

Веднага по-късно на трибуната излезе самият ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя изясни, че се свързала с районния министър Петя Аврамова и със заместник-министъра Николай Нанков. Оказало се, че и двамата не били разполагаем, защото се намирали отвън София.

При първа опция те щели да дойдат.

Малко по-късно председателстващият съвещанието Нигяр Джафер пък съобщи, че Петя Аврамова е дала сигнал, че пътува към Народното събрание, с цел да даде пояснение.

После депутатите гласоподаваха удължение на работния ден, с цел да могат да изслушат Аврамова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР