Претендентът за световната титла на Световния боксов съвет (WBC) в

...
Претендентът за световната титла на Световния боксов съвет (WBC) в
Коментари Харесай

Дилиън Уайт отново хванат с допинг?

Претендентът за международната купа на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дилиан Уайт е дал позитивна допинг проба няколко дни преди успеха си над Оскар Ривас в лондонската зала О2 в неделя.
 Дилиън Уайт засипа със закани Кобрата
Британецът записа сложен триумф по точки над своя конкурент, с цел да стане формален кандидат за пояса на Дионтей Уайлдър.

Потенциалният конфликт сред двамата обаче е под огромен въпрос, откакто в медиите се появиха информации, че Уайт е дал позитивна проба за най-малко една неразрешена субстанция при инспекция от Антидопинговата организация на Англия.

Според boxingscene.com, представен от БГНЕС, резултатът от тестът е станал явен дни преди дуела с Ривас, само че все пак Британския боксов съвет е дал зелена светлина мачът да се организира. Уайт към този момент изтърпя едно двегодишно наказване за допинг през 2012-та година, като второ такова може да го извади от бокса до живот.



Според разпоредбите английската Антидопингова организация даден състезател е почтен и може да се състезава, до момента в който не завърши целият развой на отваряне на двете проби и следващо следствие. За момента Б тестът на Уайт към момента не е отворена.

Промоутърът на Уайт Еди Хърн съобщи, че и двамата боксьори са минали допинг проби преди мача и Британския боксов съвет е разрешил срещата да се организира. Това обаче не изключва опцията Уайт да е дал позитивна проба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР