претърпява мутации след лечение на пациенти с кръвна плазма, пише

...
претърпява мутации след лечение на пациенти с кръвна плазма, пише
Коментари Харесай

Посочиха неочаквана причина за мутация на коронавируса

претърпява разновидности след лекуване на пациенти с кръвна плазма, написа РИА Новости. Информацията оповестява Bloomberg, базирайки се на проучване на английски учени, съобщи БГНЕС.

Според експертите кръвната плазма, получена от пациенти, преболедували Ковид-19, може да окаже задоволително въздействие върху вируса, с цел да мутира. Промените в SARS-CoV-2 като резултат вършат вируса по-малко предразположен на антителата на имунната система, които нормално се борят с инфекцията.

Британски лекари в продължение на 102 дни лекуват пациент с ковид, който преди този момент е бил диагностициран с рак. Лекарите следят по какъв начин вирусът се трансформира в тялото на пациента въз основа на лабораторни проучвания. Първо, той е лекуван с ремдезивир, след което специалистите не откриват съществени разновидности в SARS-CoV-2. Въпреки това, след курс на лекуване с кръвна плазма, вирусът претърпява обилни метаморфози, в това число промени в основния " протеинов шип ", който вирусът употребява за заразяване на здрави кафези.

Изследването също по този начин демонстрира, че могат да зародят голям брой разновидности на вируса при пациенти с отслабена имунна система и хронични инфекции.

„ Когато вирусът има способността да остане в човешкото тяло за дълго време и да се развъжда, той се научава да се бори с имунната система “, споделя Равиндра Гупта, професор по клинична микробиология в Института по лечебна имунология и инфекциозни заболявания към Университета в Кеймбридж.

Специалистите разясниха, че лекуването с плазма не е навредило на пациента, само че не е оказало и удобен резултат върху организма.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР