Пресцентърът на МВР, ръководен от Явор Симов, с часове не

...
Пресцентърът на МВР, ръководен от Явор Симов, с часове не
Коментари Харесай

Водещата на Нова ТВ остра: МВР пресцентър не отговарят на повиквания


Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи, управителен от Явор Симов, с часове не отговаряше за тежките произшествия в София

Водещата на утринния блок на Нова телевизия Мира Иванова насочи изострен коментар към пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Причината е невъзможността на публицистите да се свържат с който и да било от силовото министерство и да разяснява тежката злополука, станала на бул. Сливница в София.

„ От 6.30 звъним на телефоните на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Моля някой да си вдигне телефоните, да удостовери или отхвърли тази информация, тъй като тук не става дума за любознанието на група кореспонденти, а за нашата опция или неспособност да осведомяваме феновете си за тежък случай в центъра на София.

Другото е просто да уведомят какво е работното време на Министерство на вътрешните работи и да знаем просто да не ги търсим отвън това работно време. Сигурна съм, че там на място е имало хора, които цяла нощ са си правили работата. Въпросът е от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи да си вдигнат телефона и да ни кажат, кое е правилно, кое не е правилно, какво тъкмо се е случило. “ Това разяснява водещата през вчерашния ден сутринта след тежката злополука с двама починали младежи.

В момента началник на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи е Явор Симов. Той бе назначен със особено организиран за него конкурс от служебния министър Иван Демерджиев. През 2013 година същият Симов се хвали с връзките си в ъндърграунда. Симов беше извънредно деятелен и по време на ръководството на Бойко Рашков. Пребиваването му в пресцентъра на Министерство на вътрешните работи обаче не е от скоро. Още Румен Петков прави чистка в пресцентъра на ведомството и за началник на отдела си назначава чужд за никого млад (тогава) кореспондент от Българска национална телевизия, апетитен за негов „ кумец “ от някогашния секретар на Министерство на вътрешните работи Цвятко Цветков.

Скоро след назначението си Явор Симов се трансформира в оръжие за всеобщо поразяване против непослушни публицисти, неуместни „ приятели “ и политически съперници. Симов ловко прикрива чадърите на Министерство на вътрешните работи над известни нарушители по това време, които обаче към този момент са обществена загадка.

Неслучайно, единствено три години след встъпването си на поста Румен Петков подава оставка. Придружава го само правилния му Явор Симов. Когато Бойко Рашков и Иван Демерджиев влизат в министерството, Явор Симов се връща на бял кон, с цел да оглави пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР