Престолонаследникът на Япония Фумихито е решил да одобри желанието на

...
Престолонаследникът на Япония Фумихито е решил да одобри желанието на
Коментари Харесай

Принцеса ще се омъжи за мъж от простолюдието без пари, губи титлата си

Престолонаследникът на Япония Фумихито е решил да утвърди желанието на щерка си да се омъжи за собствен състудент - макар обстоятелството, че той е от простолюдието, чието семейство има финансови проблеми, заяви Би Би Си.

Първоначално принцеса Мако възнамерявала да се омъжи за Кей Комуро още през 2018 година - година откакто оповестиха годежа си. Но сватбата не се състоя и дворецът трябваше да съобщи, че това не се дължи на финансовите проблеми на майката на Комуро. Последната не може да се контракти с някогашния си избраник кой да заплаща за образованието на сина й.

Все още не е ясно по кое време ще се състои церемонията.

Принцеса Мако, най-голямата щерка на принц Фумихито, ще загуби своята благородническа купа след сватбата. Въпреки това тя е твърдо решена да се омъжи за Комуро, оповестяват локалните медии. И в този момент татко й, съдейки по думите му, поддържа нейното решение.
Давайки единодушие за брака, престолонаследникът Фумихито въпреки всичко показва, че паричните въпроси би трябвало да бъдат решени.

"Конституцията споделя, че бракът би трябвало да се основава единствено на взаимното единодушие на двете страни. Ако те в действителност го желаят, тогава мисля, че би трябвало да почита такова решение като родител ", цитира принцът организацията на Киодо.

"Отбелязах, че решението на този въпрос [с парите] е належащо, с цел да убедим доста хора и да отпразнуваме тази женитба. От моя позиция те към момента не са в обстановка, в която хората са удовлетворени и уверени ", сподели наследникът на трона.

Принцеса Мако не е първият член на японското императорско семейство, избрал да свързва живота с елементарен човек.

През 2005 година принцеса Саяко Нори - най-малката щерка на абдикиралия японски император Акихито и по-малката сестра на сегашния император Нарухито се омъжва за Йошики Курода, вследствие на което тя губи купата на принцеса и в това време престава да бъде член на императорското семейство.

А принцеса Аяко Такамадо, първата братовчедка на абдикиралия император Акихито, се омъжи за предприемача Кей Мория през 2018 година. Точно като нейната близка родственик, някогашната принцеса Саяко, тя автоматизирано губи купата и статута си на „ височество “ и става елементарна японска гражданка Аяко Мория.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР