Престижна японска изцяло женска театрална трупа призна, че се чувства

...
Престижна японска изцяло женска театрална трупа призна, че се чувства
Коментари Харесай

Takarazuka Revue: Японска театрална трупа, съжалявам, „преуморената“ актриса отне живота си

Престижна японска напълно женска театрална натрупа призна, че се усеща виновна за гибелта на млада актриса чието хипотетично самоубийство съгласно известията е породено от изтощеност.

Ръководителите на Takarazuka Revue се извиниха за „ загубата на живот “, само че не предложиха отплата на 25-годишния семейство.

Председателят Кенши Коба също сподели, че се отдръпва.

Има яростна конкуренция за присъединете се към компанията, една от най-популярните в Япония.

Създадена през 1913 година, тя е постигнала паметен статус в Япония поради блестящите си тълкования на сантиментални мюзикъли.

Трупата е доста търсена от амбициозни млади певици и танцьорки, които работят в строга подчиненост. Често изпълнявайки мъжки функции, изпълнителките притеглят голяма аудитория.

" Не може да се отхвърли, че върху [жената] беше сложена мощна психическа тежест и ние не изпълняваме в задоволителна степен задължението си да се грижим за нейната сигурност “, сподели господин Коба на конференция в базата на ревюто в западния град Такаразука.

Обръщайки се към родственици, той сподели: „ Дълбоко се извиняваме, че не успяхме да защитим скъп член на вашето семейство. “

Председателят и двама други ръководители дадоха обещание нови ограничения, с цел да подсигуряват, че нищо сходно не се случва в бъдеще. Планира да понижи броя на седмичните представления от девет на осем.

Но те споделиха, че не са осведомени с проблемите на младите актьори в музикалната натрупа. В изказване те споделиха, че не са получавали недоволства и не са осведомени с дефицит на личен състав.

Актрисата, която работи в компанията от шест години, не се загатва. Семейството й е избрало да остане анонимно заради стигмата, която към момента е прикрепена към самоубийствата в Япония.

Тя беше открита мъртва в жилището си в Такаразука на 30 септември. Полицията сподели, че тя е умряла заради хипотетично самоубийство.

Независим екип, състоящ се главно от юристи, беше претрупан от компанията да проверява събитията към гибелта. То не удостовери никакви случаи на малтретиране или тормоз на конференцията.

Но откри, че е „ несъмнено, че комбинацията от дълги часове действия и напън от старши членове може да е сложила психическа тежест “ върху дамата. < /p>

Семейството й съди компанията за обезщетение. Актрисата посегна на живота си, тъй като несъразмерната работа и тормозът от възрастните й " компрометираха психическото и физическото й здраве ", сподели юристът на фамилията й предходната седмица.

Адвокатът сподели тя е имала контракт за аутсорсинг с компанията и че нейният ексклузивен труд е надвишавал 277 часа на месец, което е над критериите на държавното управление за отплата на служащите. Takarazuka Revue дефинира цифрата на 118 часа на месец.

Семейството на дамата също твърди, че тя е получила изгаряния преди две години, когато старши член притисна преса към челото й, изказване, което компанията отхвърли, когато беше обявено в седмично списание този февруари.

Компанията „ си затвори очите, до момента в който подложи [актрисата] на необикновени, прекомерно дълги работни часове, оставяйки я извънредно изтощена “, се споделя в изказване на нейното семейство, изисквайки компанията, дружно с тези, за които твърди, че са малтретирали щерка им, да признаят отговорността си и да се извинят.

Разследващите оповестиха, че „ не можахме да потвърдим (че е съзнателно ) ", че старши член на трупата е изгорил челото на 25-годишния юноша с преса за коса, заяви The Asahi Shimbun.

Както и извинението компанията желае да компенсира фамилията, само че към момента няма решени детайлности, съгласно японската социална телевизия NHK.

Ако сте били наранени от проблемите, повдигнати в това публикация, помощ и поддръжка можете да намерите на тази линия за деяние на BBC.

Ако сте в Япония, можете да се обадите на горещата линия Yorisoi на 0120279338.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР