Престъпната група, задържана на магистрала Тракия в събота вечерта, се

...
Престъпната група, задържана на магистрала Тракия в събота вечерта, се
Коментари Харесай

Задържаната група на Тракия се занимавала с наркотици, контрабанда и убийства

Престъпната група, арестувана на автомагистрала " Тракия " в събота вечерта, се е занимавала с убийства и контрабанда, оповестиха на брифинг Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата. Задържани са петима души. Те са виновни за убийството на таксиметровия водач Борислав Петров - Бобъра в " Надежда " през февруари тази година.


Групата е виновна за контрабандата на хашиш и голямо количество цигари, посочи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Двама от незаконната група са арестувани за 72 часа и са с повдигнати обвинявания.

Разследващите попадат в следите на незаконната група през февруари тази година, когато в столичния квартал " Надежда " е погубен таксиметровия водач Борислав Петров. В хода на следствието на убийството излиза наяве, че Петров е бил част от 5-членна незаконна група, която е виновна за контрабандата на 14 тона хашиш през 2012 година Така последователно обръчът към групата се стяга.
Емилия Русинова, началник на Софийска градска прокуратура: В резултат на работата по това дело и множеството оперативно-издирвателни мероприятия, се стигна до арестуването на няколко индивида, за които ние бяхме събрали доказателства, че са съпричастни към осъщественото закононарушение.
Групата ликвидира Борислав поради опасения, че ще издаде информация на полицията за контрабандния хашиш от 2012-а. Престъпната тайфа се занимавала и с рекет, а членовете ѝ били безкомпромисни.
Младен Маринов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Групата в действителност е извънредно добре проведена. Убийството на Борислав демонстрира,че те нямат спирка, когато има опасност от приключване на информация във връзка с членове на групата. Работата беше извънредно сложна, защото ръководителите бяха внимателни, съблюдаваха всички правила на нелегалност, способи да се освобождават от следене, способи на срещи, само че в последна сметка резултатът е позитивен за това, което благодаря на сътрудниците и на прокуратурата за бързите дейности.
При ареста на бандата са открити рекордно количество контрабандни цигари за 3,5 милиона лв., опиати, оръжие и сим карти.
Иван Гешев, началник на Специализираната прокуратура: В резутлат на дейностите по нашето досъдебно произвеждане беше арестувано голямо количество контрабандни цигари - един резервоар на пристанище Варна-Запад. Това е почти един ТИР с цигари. Проведени са над 25 обиска на лица, леки коли и адреси.
В хода на следствието против незаконната група са употребявани специфични разследващи средства, разпитани са и очевидци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР