Престъплението към България, наречено Ай Си Джи Би, като фактология.

...
Престъплението към България, наречено Ай Си Джи Би, като фактология.
Коментари Харесай

Румен Петков за престъплението към България, наречено Ай Си Джи Би

Престъплението към България, наречено Ай Си Джи Би, като фактология. Позицията на водача на АБВ Румен Петков изпращат от партията:

- Месец май 2019 – първа копка с избран изпълнител;

- Месец октомври 2019 – подписан контракт с 18 месеца период за осъществяване. От което заключаваме, че на 31 ноември 2020 година планът би трябвало да е приключен, с цел да можем да стартираме доставките на газ от 1 януари 2021 година доставките на газ, какъвто е договорът ни с Азербайджан;

- Втори период за осъществяване - месец април 2021 година – провален;

- Трети период за осъществяване, посредством престъпна просрочка – 31 декември 2021 година, предизвестявам, пагубно провален. И не може да е иначе, откакто ние сме строили първите газопроводи в Гърция, а

Борисов дефинира гръцки реализатори да се учат в България.
Допуснахме опълчване на Ай Си Джи Би против „ Булгаргаз “, до момента в който ДЕПА (гръцката държавна компания) директно управлява процеса. В момента Гърция получава техния контрактуван 1 милиарда куб. м. годишно, а ние сме блокирани на 1/3, т.е., под 400 млн. куб. м., с което осъществяваме големи загуби: дневно губим 2 млн.куб. м. при пазарна цена 140 евро на мегават или близо 3 млн. евро загуби всеки ден от неполучаването на контрактувания азерски раз, който е най-евтиният за България сега. За сведение на всички TAP (трансадриатическия газопровод) идващите 10 години е с контрактувани 10 милиарда куб. м., които са разпределени както следва – 8 милиарда за Европа, 1 милиарда за Гърция и 1 милиарда за България, който ние и до момента не получаваме в целия му размер. И по-добре да си подсигуряваме доставката на контрактуваното и отговорните да получат заслуженото и чак по-късно да се отдадем на фантазии за увеличение на количествата, които да получаваме по азерска линия.

И все още няма утвърден хирдавличен план, който да подсигурява нужното налягане на газа при Стара Загора, което е опасност за неспособност за доставка на газ. И предизвестието ни преди три години, че планът е политически и няма икономическа база и се осъществя под напън на Съединени американски щати (на всяха трета фотография от плана участва госпожа Херо), става все по-реален и все по-заплашителен за нас. Друг е въпросът, че Европа финансира безумия. Абсурдно е строителните действия да завършат юни идната година, за което предупредихме задоволително в точния момент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР