Престъплението, извършено срещу сина ми, рано или късно ще бъде

...
Престъплението, извършено срещу сина ми, рано или късно ще бъде
Коментари Харесай

Адв. Иван Денчев: Няма да се откажа, докато не получа справедливост за смъртта на сина ми!

„ Престъплението, осъществено против сина ми, рано или късно ще бъде потвърдено. Аз подсигурявам това “.

Това съобщи пред „ Списание 8 “ адв. Иван Денчев , съгласно който първородният му наследник е изгубил живота си в резултат на редица лекарски неточности , позволени по време на коронавирус пандемията

Той описа в резюме злополучните събития, разиграли се през лятото на 2020 година , когато неговият 19-годишен наследник получил признаци на коронавирус. Тогава той си направил ПСР тест и по-късно е постъпил в болница във Велико Търново , защото на рентгеновата фотография са разкрили помрачаване на лявата страна на белите дробове. 

„ Получихме увещание, че се лекува с най-модерни лекарства с композиция от три антибиотика. Шефът на болничното заведение ми беше добър прочут, а основната сестра живее с т.нар ми чичо от 25 години. Поради тази причина имах известно успокоение, че синът ми е в сигурни ръце на наши хора “.

Адв. Денчев добавя, че по това време в болничното заведение е царял цялостен безпорядък , като промените са следвали една след друга, без лекарите да знаят какво са правили техните сътрудници в предходното дежурство

„ Имам доказателства, че самият личен състав към този момент е абдикирал и са оставали пациентите заключени по стаите с една дежурна здравна сестра или санитар “.

Той упреква лекарите в погрешно лекуване, защото на процедура не са знаели какво вършат . По думите му, в случай че синът му е бил изписан или трансфериран в по-добро лечебно заведение, съдбовният излаз е могъл да бъде избегнат

„ Те са приложили към 75 медикамента за 19 дни. Употребили са най-малко три антибиотика и са решили, че той има мощна автоимунна реакция, която води до заличаване на организма самия себе си, само че такива индикатори в действителност няма. Преливали са му кръвна плазма от преболедували. Постоянно са го държали лежащ по тил, което единствено по себе си е допустимо да докара до хипостатична пневмония. Най-накрая е бил интубиран в композиция от 5-6 разнообразни упойки в големи дози и единствено една от тях е била задоволителна. Това е здравната документи от ексхумацията след гибелта. “

Адв. Денчев даде детайлности и за дългата правосъдна борба , която му се постанова да води, в търсене на правдивост за сина, който е изгубил. Той твърди, че самият той е направил собствено следствие и е съумял да разбере повода за гибелта – полипрагамазия и лекарска немарливост. Това по думите му значи разбалансиране на цялата биохилия ма организма и на калиево-натривите помпи в клетките и сърцето, до миг, когато е станало необратимо. Той съобщи, че е сложил точни и съответни въпроси към движимостите лица , на които не е получил отговор. 

„ Впоследствие Върховен касационен съд до такава степен забави нещата, че експертизата беше подготвена и прокурорът отговори, че няма предмет за изговаряне. Всички знаем, че там е централизирана конструкция и постоянно може да се удължи период за следствие. Аз още тогава знаех, че имам стена против която би трябвало да се боря. Благодарение на моята неотстъпчивост към неправдите продължих да отстоявам, като в последна сметка те направиха каквото си желаят. Прецениха, че следствието е завършило “.

Адвокатът добавя, че по закон му е оставало да апелира постановлението на прокурорите за прекратяването на наказателното произвеждане пред съответния Окръжен и Апелативен съд. По думите му във Велико Търново локалните съдии си създали отказ, което той самият е изискал и делото е било трансферирано във Варненския апелативен регион . Там на първа инстанция се паднала на областен съд Търговище, като по думите му съдията бил копирал постановлението на прокурорите едно към едно 25 страници, като единствено леко е сменил глаголното време .

„ Последният ми късмет беше пред Апелативен съд-Варна. Написах каквото можах като тъжба и оставих нещата да се случат – „ каквото сабя покаже “. Мина много време и взех решение да звънна в деловодството на Варненския съд и те ми споделиха, че са се произнесли и делото е върнато с напътствие. Тогава се зарадвах и това бе един коледен подарък на 27 декември 2022 година “.

Юристът благодари на съдиите, които са вникнали в детайли в неговата тъжба . Той прочете цитати от делото, съгласно които правните заключения на прокурора и Окръжния съд са нестабилни и има основни обстоятелства, които са подценени .

Съдът също по този начин установи, че от 21 март е имало издадена заповед да се реорганизира отделението е реанимацията за банкет на коронавирус заболели , а четири месеци по-късно тези инструкции не са били изпълнени. 

 

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР