Престъпление, свързано наркотици се разглежда като престъпление срещу нацията, наравно

...
Престъпление, свързано наркотици се разглежда като престъпление срещу нацията, наравно
Коментари Харесай

Бритни Грийнър ще излежава присъдата си в най-суровия тип руски затвори за жени

Престъпление, обвързвано опиати се преглежда като закононарушение против нацията, наедно с убийството

Бритни Грийнър е изпратена в най-тежката категория наказателни колонии за дами, по този начин наречения затвор с общ режим, споделиха нейните юристи пред " PEOPLE ", съобщи.

Много дами в Русия са изпратени в една от 106-те наказателни колонии със разбъркан пол, с ниска степен на сигурност, само че присъдата на Гринър за опиати значи, че тя ще излежава деветгодишната си присъда в една от 35-те поправителни институции с висока степен на сигурност единствено за дами.

Сара Криванек, друга американка, наказана на затвор в Русия, сподели на чуване за депортиране в Ризан през вчерашния ден, че нейните девет месеца в колонията наоколо са били „ пъкъл “. За разлика от колониите с по-лек режим, пандизите с висока степен на сигурност имат доста по-строги правила и са заобиколени от пазачи в кули с автоматизирани оръжия, сходно на гулаговете от ерата на Сталин.

Криванек беше наказана на 16 месеца за причиняване на " лека телесна щета " на нейния съквартирант, само че обвиняването на Гринър, че е внесла вейп химикалка с хашиш масло в страната, се смята за " тежко " закононарушение, наказуемо с най-високата категория затвор.

Все още не е известно тъкмо в коя от 35-те колонии е изпратена Гринър, само че съгласно Галина Яковлева, рускиня, излежала седем години по същия статут като Гринър, тя може да бъде сюрпризирана от поддръжката на съкилийниците си.

„ Живеем във времена, когато ви изпращат в пандиза по най-малката допустима причина и по този начин всеки усеща тази неправда остро и се сплотява, с цел да се поддържаме “, споделя тя на PEOPLE.

„ По-голямата част от пандизчиите са за закононарушения, свързани с опиати. Изобщо не съм сюрпризирана, че Бритни получи девет години; това не е извънредно. Всичко, което мога да направя, е да ѝ съчувствам “, сподели тя.

Криванек сподели на " People " в телефонно изявление от килията си за депортиране, че „ закононарушението, обвързвано опиати се преглежда като закононарушение против нацията, наедно с убийството, и присъдата отразява това “. Тя също по този начин означи, че пандизчиите, които не са спазвали разпоредбите в нейната колония, са изпращани в колония с общ режим като наказване.

Продължителните прехвърляния в наказателна колония са дългогодишна процедура в Русия. Яковлева изяснява, че в този момент Гринър ще бъде държана в централен затвор за наказани, до момента в който се откри място за нея в пренаселената пенитенциарна система.

„ Може да отнеме от две седмици до два месеца “, споделя тя. Яковлева, която в този момент ръководи благотворителна организация за поддръжка на затворнички с деца, споделя, че е била „ ужасена “, когато за първи път е отишла там.

„ Не знаеш какво те чака. Всичко е тъмно и сиво. Отнемат ти всички движимости и ти дават униформа и кърпа, които би трябвало да носиш от самото начало. “

На лишените от независимост в колониите с лек режим е позволено да носят личните си облекла, да пазят полезностите си и да имат пари.

" Това е ужасяващо прекарване. Те лишават всичко, което ти принадлежи, всичко, което те прави човек - надалеч от теб ", сподели Яковлева.

Затворите с общ режим държат към 40 000 дами. " Там разпоредбите са доста по-строги ", споделя Иван Мелников от Международния комитет по правата на индивида.

„ За разлика от пандизите с ниска степен на сигурност, вие сте заключени в килиите си и не ви е позволено да се разхождате свободно из територията или да излизате отвън стените на пандиза по каквато и да е причина “, споделя той.

„ Един пандизчия може да бъде заплатен за положително държание след три или четири години, като бъде изпратен в колония с лек режим “, прибавя Мелников, казвайки, че съгласно него най-трудното нещо за Грийнър ще бъде това, че не приказва езика и мъчно ще схваща комплицираните правила.

„ Например, би трябвало да проявяваш почитание към пазачите от самото начало и да ги поздравяваш по избран метод. Ако нарушите разпоредбите, можете да бъдете изпратен в изолационна килия (карцер) ", казва той.

Въпреки необятно публикуваните известия за тормоз и вътрешно принуждение, той има вяра, че Гринър ще бъде предпазена от администрацията на пандиза от боязън да не провокира интернационален скандал.

Подобно на Яковлева, той се надява, че Грийнър няма да стане цел на пандизчиите, тъй като е черна, американка и гей.

„ Там хората са толерантни. Важното е да си добър човек и можеш да намериш другари “, съобщи Мелников.

Затворите възпитават редица чужденци с езикови проблеми, най-вече от някогашни азиатски руски републики. Гей връзките също не са необикновени, само че се санкционират със затваряне в изолационна килия. Според член 116 от Наказателния кодекс на Руската федерация " лесбийството " е " злонамерено нарушаване на закона ".

Галина споделя, че дамите са групирани в „ отряди “, които споделят стая с до 100 души, споделящи четири умивалници и четири тоалетни.

„ Събуждат те в 5 сутринта и ти дават двадесет минути да се измиеш и облечеш. Ние работехме като шивачки от 7 сутринта до 6 вечерта. “

За разлика от пандизите с ниска степен на сигурност, където са позволени безграничен брой визити и пакети с храна, пандизите с висока степен на сигурност лимитират това до 12 визити и 12 пакета с лимитирано тегло годишно.

Тя прибавя, че е имало едно волейболно игрище, само че Бритни ще може да помоли другари да ѝ изпратят баскетболен панер и да провежда игри в свободното си време. Тя прибавя, че " за разлика от колонията за с лек режим, надали ѝ е разрешено да отделя време за себе си. "

„ Най-лошото нещо да си в колония с общ режим е да те държат зад високи стени, оградени с бодлива тел с наблюдателни постове и знаеш, че би трябвало да останеш в това малко, охранявано пространство, за време, което ти се коства цяла безкрайност “, споделя тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР