Престъпление и наказание“ е един особен труд на Достоевски, който

...
Престъпление и наказание“ е един особен труд на Достоевски, който
Коментари Харесай

Как 14-годишно момиче отмъсти на своя изнасилвач

„ Престъпление и наказване “ е един необикновен труд на Достоевски, който продължава да е настоящ и до през днешния ден. Ганди постоянно е повтарял, че „ Око за око “ ще ослепи целия свят, само че в някои моменти от актуалната история ще открием, че едно общество избира да изпрати обръщение и да подчертае, че преди да се стигне до обективен съд, наказването ще се дава от елементарния човек.

Точно за такава история приказват шведските медии, разказващи за отмъщението на 14-годишно момиче. Въпросната млада дама е била изнасилена от водач на такси, който за още по-зла неволя се оказва мигрант от Близкия Изток. Въпросният таксиметров водач е открит мъртъв в гората, а полицията продължава да счита, че точно младото момиче е потърсило реванш за породените контузии.

Таксито му е било намерено изоставено покрай паркинг в един от огромните паркове покрай Стокхолм. На 1 април, тази година, управляващите локализират и водачът, който виси на едно дърво. Полицията съумява да открие някои следи и още тогава подозира жертвата, нейният другар и други три момчета.

Според следствието, момичето е потърсило водача още веднъж в гората, където от засада са го очаквали момчетата. Едно от тях е носело въже и след физическа разпра, стартира душене, завършващо с обесване. Съдът към този момент е съумял да разпознава профила на килъра в групата, който е кадърен да направи изтезанието. В допълнение се появява и информация, че младата дама е говорила за ликвидиране и разпра в чатове до своя другар. По-късно в наказателната акция се включват и нейните братя, които оферират да създадат засадата и да си отмъстят.

Преди убийството са изпратени и други известия до изнасилвача, който е бил извикан на местоположението, а като бонус е трябвало да вземе със себе си и бутилка водка.

Пред полицията, организаторката на изтезанието изяснява, че е желала просто да си отмъсти, а отмъщението се е свеждало до сериозен пердах, само че не и убийства.

Шведските медии показват ясно, че жертвата на практика е провалила живота си. От една страна ще живее с контузии от обезчестяване, а от друга ще би трябвало да се изправи пред съда, откакто е участник в ликвидиране за възмездие. Оказва се, че към този момент е имало повдигнато обвиняване за водача, само че дамата не е желала да чака и е предпочела да поеме правораздаването в свои ръце, насочвайки се в идната посока.

Една от аргументите за прибягване до сходна наказателна акция. Отмъщението е разследване на редица стратегии за облекчение на по-тежки закононарушения и взор към обстоятелството, че даден човек е мигрант. Поради този факт, мнозина към този момент са приели тъкмо този вид за кавга. Въпреки опитите на множеството юристи да приказват за самоотбрана, момичето е прибегнало до възмездие. И до този миг шведските управляващи не престават да акцентират, че вярното решение е обвързано със съд и присъда, която да се даде от експерт. Убийството е напълно друга история и може да нанесе доста нови вреди.

Не използваме имена, заради простата причина, че законът категорично не разрешава даването на сходна информация. Против концепцията сме да се правят такива закононарушения, както и сме сигурни, че сега няма организация в Швеция, която да не е подготвена да пази отмъстителката, имайки поради и по-сериозните проблеми с мигранти, които Швеция претърпява. Проблемите обаче се коренят другаде.

Не всеки мигрант идва с подобен нрав и концепция да продължи да прави това, което и в личната си татковина. За страдание, тъкмо това обръщение минава под килима, изключително откакто обществото чуе информация, че сходно закононарушение е осъществено от мигрант. Нагласите на огромна част от локалните е демонстрирана неведнъж, изключително щом се приказва за закононарушение, неправда или друга рецесия в средата, в която са изпратени мигрантите. Разбира се, никой не желае да бъде жертва на принуждение, без значение кой тъкмо е източникът, само че разделянето и експанзията най-често се усилват неведнъж, когато приказваме за човек-пришалец във въпросното общество.  

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР