Пресслужбата на Прокуратурата уличи в лъжа Христо Иванов и го

...
Пресслужбата на Прокуратурата уличи в лъжа Христо Иванов и го
Коментари Харесай

Пресслужбата на Прокуратурата уличи в лъжа Христо Иванов

Пресслужбата на Прокуратурата уличи в неистина Христо Иванов и го призова да се извини за следващите му погрешни и обидни изказвания, отправени по адрес на Прокуратурата на Република България. 

Заради поредност от лъжи и погрешни изказвания, отправени от ръководителя на политическа партия Христо Любомиров Иванов, от Дирекция „ Публична връзка “ към прокуратурата намират за належащо да изяснят обективната истина и фактология. 

В известие до медиите от пресслужбата на прокуратурата показват, че на 16 юли 2020 година при посещаване в гр. Шивачево по отношение на провеждана профилирана интервенция по противопоставяне на така наречен „ битова престъпност “ основният прокурор Иван Гешев не е бил сниман от чиновник на дирекцията да беседва с жертва на закононарушение, в това число „ стара жена, обект на полово закононарушение “, каквито лъжливи внушения насочва Христо Любомиров Иванов. Такава среща въобще не е провеждана. От оповестено в формалния канал на Прокуратура на Република България в YouTube малко видео е видно, че основният прокурор беседва с поданици на Шивачево, пред които показва страдание за осъществено в града тежко закононарушение, както и за подхванатите дейности по неговото откриване и за недопускане на сходен тип престъпни действия в бъдеще.



Това излиза наяве и от прессъобщение, което е публикувано до медиите на 16 юли 2020 година, като същото, дружно с видеото, са оповестени и на интернет страницата на Прокуратура на Република България. Никъде в профила на основния прокурор в обществената мрежа Twitter не е посочвано, че Иван Гешев е разговарял с жертвата на закононарушение.

Въпреки тези изцяло налични и елементарно проверими обстоятелства, в свои изявленията от 23 юли 2020 година, пред Диана Янкулова в предаването „ 12+4 “ на стратегия „ Хоризонт “ на БНР и пред Цветанка Ризова в предаването „ Лице в лице “ на телевизия бТВ, Христо Любомиров Иванов целеустремено вкарва в подвеждане публицистите и съответната публика, като с изказванията си в качеството си на партиен водач, оказва политически напън върху независимостта на прокуратурата, уронва престижа на правосъдната власт и накърнява конституционно открития ред за разделяне на управляващите. 

Освен слушателите и феновете, става известно, че Христо Любомиров Иванов е въвел в подвеждане и министър-председателя на Република България, посредством който на 22 юли 2020 година е изпратил така наречен „ сигнал “ до министъра на правораздаването, в който твърди за осъществени нарушавания на Конституцията, на Закона за правосъдната власт и на Кодекса за етично държание на българските магистрати. В сигнала си Христо Любомиров Иванов насочва неотговарящо на истината изказване, че „ на 16 юли 2020 година в известие и видео, споделени в обществената мрежа Twitter, господин Гешев разгласява фрагменти и диалог с стара жена, жертва на полово принуждение. Видеокадрите и изявлението на основния прокурор, направени очевидно от неговия екип, демонстрират лицето на жертвата на половото принуждение, без да са ориентирани към гонене на осъщественото закононарушение и са оповестени само за търсене на PR резултат. " Дори единствено тези лъжи демонстрират цялостната неплатежоспособност и незначителност на така наречен „ сигнал “ от Христо Любомиров Иванов.

Дирекция „ Публична връзка “ приканва Христо Любомиров Иванов, ръководител на политическата партия, да сервира извиненията си за следващите му погрешни и обидни изказвания, отправени по адрес на Прокуратурата на Република България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР