Пресслужбата на президента на Русия потвърди атаката на украински дронове

...
Пресслужбата на президента на Русия потвърди атаката на украински дронове
Коментари Харесай

Атаката с дрон, ударила Кремъл, се появи на ВИДЕО. Путин не е ранен

Пресслужбата на президента на Русия удостовери офанзивата на украински дронове против Кремъл. Според съобщението Владимир Путин не е потърпевш.

Жителите на къща на улица Серафимович оповестиха, че са видел искри и пушек в небето през нощта на 3 май. Ималое и взривове.

По-късно на стената на Кремъл се появиха хора с фенерчета.

Последствията от офанзивата с дрон против Кремъл са снимани на видео - видеото е оповестено в мрежата.

„ Шумът беше сходен по мощ на гръм “, пишат съседи от улица „ Серафимович “. Също по този начин жителите видяха искри в небето и хора с фенери покрай стената на Кремъл след ударите “, оповестиха московчани в обществените мрежи.

Според формалната информация дроновете са изстреляни от Украйна. Те бяха свалени от съветски военни. Дроновете са деактивирани.

Предполагаемият удар на БЛА против Кремъл също беше сниман на видео. Камерите са уловили момента, в който дронът е над президентската резиденция.

Вижда се мълния, огън, искри от взривен дрон летят в разнообразни направления.

Действията на Киев в Кремъл бяха оценени като плануван терористичен акт, нападение против живота на президента на Русия. Самият Путин не е бил там по време на офанзивата против Кремъл.

„ В резултат на този терористичен акт президентът на Руската федерация не е потърпевш. Графикът на работата му не е изменен, той продължава както нормално. Руската страна си резервира правото да предприеме ответни ограничения, където и когато сметне за добре “, оповестиха от пресслужбата на президента на Русия.

В пресслужбата на Владимир Зеленски нарекоха нощната офанзива с дрон против Кремъл „ форсиране на обстановката “ и обявиха, че Украйна не изпраща свои сили за удари по непознати територии. Това стана ясно от коментар на представителя Сергей Никифоров пред публицисти на BBC.

„ Както президентът Зеленски неведнъж е заявявал, Украйна насочва всички налични сили и средства за освобождение на личните си територии, а не за нахлуване на други “, сподели Никифоров.

Журналистите се свързаха и със секретаря на СНБО Алексей Данилов, само че той отхвърли да разяснява офанзивата с дрон против Кремъл.

След офанзивата на БЛА Москва забрани изстрелването на дронове. Съобщава се, че дроновете пречат на работата на правоприлагащите органи.

Според последната информация на 9 май в Москва ще се състои парадът на успеха, никой не го е отменил. В навечерието му Киев заплаши да удари съветски атомни електроцентрали. Това съобщи ръководителят на Министерството на защитата на Украйна Олексий Резников.

Според него в Русия могат да попаднат под удари и атомни електроцентрали, и водноелектрически централи, ще има опасности за популацията.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР