Прессекретарят на управляващата испанска Народна Партия Пабло Касадо заяви по

...
Прессекретарят на управляващата испанска Народна Партия Пабло Касадо заяви по
Коментари Харесай

Прессекретарят на управляващата в Испания партия подпали страхотен скандал, свързан с премиера на Каталония!

Прессекретарят на ръководещата испанска Народна Партия Пабло Касадо съобщи по време на конференция, че Карлес Пучдемон, актуалният първи министър на Каталония „ може да завърши “ като своя предходник на поста Луис Компанис, който също афишира независимостта на района на 6 октомври 1934 година, съобщи The Spain Report, представен от " Фокус ". „ Нека се надяваме, че нищо няма да бъде оповестено на следващия ден, тъй като може би личността, която ще разгласи това, ще завърши като личността, оповестила същото преди 83 години “, съобщи Касадо.

Касадо не посочи дали има поради случилото се месеци след 6 октомври 1934 година, когато Компанис е задържан и наказан на 30 години затвор за въстание от тогавашните испански централни управляващи или за случилото се с него по-късно. След като съумява да избяга във Франция след Испанската революция, Компанис е предаден от нацистите на режима на Франсиско Франко, съден пред боен съд и разстрелян на 15 октомври 1940 година

Каталонските сепаратисти и редица представители на опозицията в Испания неотложно реагираха яростно на думите на Касадо.

„ Да, Пабло Касадо, ние знаем по какъв начин нашият президент Компанис завършва – разстрелян от армията. Хубаво ли ви е да напомняте това на беззащитни хора? “, разяснява депутатът от каталонския парламент Жоан Тарда.

„ Касадо споделя, че Пучдемон може да завърши като Компанис, който е изтезаван и разстрелян. Или е малоумен или безконтролно провокативен “, счита ръководителят на испанската партия „ Подемос “ Пабло Иглесиас.

Неговият съпартиец Иниго Ерехон прикани Касадо „ или неотложно да се извини, или да подаде оставка “. „ Той е подпалвач “, добави политикът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР