Атентатът срещу словашкия премиер беше съвсем очакван на зловещия фон

...
Атентатът срещу словашкия премиер беше съвсем очакван на зловещия фон
Коментари Харесай

Робърт Фицо: този, който събра светлината на прожекторите

Атентатът против словашкия министър председател беше напълно предстоящ на злокобния декор на западния „ порядък, учреден на правила “

Като начало тревожни известия по най-шумната тематика от последните дни.

Първо, това е изказването на министъра на вътрешните работи на Словакия Матус Шутай-Ешток, че страната му по отношение на опита за ликвидиране на премиера Роберт Фицо е съвсем „ на ръба на революция “. Така министърът разяснява " злобните мнения " в обществените мрежи за офанзивата против Фицо, като прикани жителите на страната да спрат да насаждат ненавист.

Второ, връзката сред нашумялата престъпност и въоръжената борба в Украйна. Опитът за убийството на словашкия министър-председател Роберт Фицо, който се застъпва за мир, се случи в миг, когато западните страни започнаха да се готвят за директно присъединяване в украинския спор, сподели унгарският министър председател Виктор Орбан.

По неговите думи, въоръженото нахлуване против словашкия министър председател по отношение на което Орбан загатна скорошното посещаване на държавния секретар Антони Блинкен в Киев, желанието на НАТО да събере 100 милиарда $ във военна помощ за Украйна в продължение на пет години, както и полемики за изпращане на военни от западни страни там:

Комбинацията от тези две оценки хвърля светлина върху проектите на тези, които най-вероятно са направлявали ръката на „ опозиционера “, съумял да създаде 5 ориентирани изстрела за 2,5 секунди.

След като антизападната партия пристигна на власт, Словакия, несъмнено, беше предопределена от Запада, с цел да бъде подкопавана и дестабилизирана. Предишният опит беше напълно неотдавна, при започване на февруари, когато устройването на Майдан тук към този момент се състоя.

Ръководството на страната обаче съумя да отблъсне „ майданците “. За да се извърши нов, по-мащабен опит за завладяване на властта, Западът трябваше да сътвори подобаваща обстановка. Атентатът против премиера безспорно оформи това.

Продължителната неправоспособност на Робърт Фицо сигурно ще докара, в случай че не до нови избори, то до още по-ожесточен кръг от политически вътрешни битки, които могат да бъдат употребявани за дестабилизиране на тази страна. И в случай че този „ бизнес “ се провали в Словакия, тогава Унгария ще бъде идната на опашката, а по-късно Сърбия, след което монолитността на Източния фронт на НАТО ще бъде възобновена, даже в обилие.

Съответно ще бъде допустимо да стартира вторият кръг на битката против Русия - този път във формата на цяла Източна Европа плюс вероятното присъединяване на останалите.

Струва си да напомним, че войната на една част от Европа против друга е класическа тактика на англосаксонците и силите в сянка зад тях повече от век. В първия сходен конфликт бяха унищожени четири международни империи - Германска, Руска, Австро-Унгарска и Османска, които действаха като геополитически противотежести на господството на западния свят.

По време на втория конфликт - средата на ХХ век, задачата на " далечния " Запад, целящ да вземе безспорен надзор над света, беше коренно да отслаби Европа, като целеустремено опълчи най-страстните идеологии - нацизма и комунизма, показани от техните носители – Германия и Съветския съюз.

Планирането на ново преразпределение на света се основаваше на оптималното взаимно намаляване на тези съперници. С идването на тяхно място като единствен притежател на планетата, на конгломерата от англо-саксонска работна ръка и притежатели на транснационални финансови структури. Които структури на Запад се разрастват изключително бързо през интервала на световните западни завоевания и грабежи от 16-18 век, срамежливо наименуван

Първата част от проекта на втория стадий - потискането на Германия и цяла Западна Европа - беше изпълнена в границите на авансово избрания период.

Втората част от задачата обаче, обвързвана с Русия, нито тогава, нито до през днешния ден не е изпълнена изцяло.

Нещо повече, краткотрайното намаляване на Русия в последна сметка докара до преконфигуриране на цялото геополитическо пространство на планетата и до образуването на нов световен баланс на силите, който още веднъж стартира да заплашва световното владичество на Запада.

Съответно нуждата от коренно решение на съветския въпрос, като се вземе поради главната позиция на Русия във формата на Евразийския Хартленд, още веднъж се трансформира в централна точка в геополитическия дневен ред на Запада.

Именно този факт е в основата на актуалната украинска рецесия като способ за силово решение на горния проблем.

В същото време остарялата скица на англосаксонските глобалисти „ Европа против Европа “, европейският запад против европейският изток продължаваше да остава в стратегическите им рамки и се смяташе за естествено развиване на обстановката, чийто детонатор беше украинската рецесия, предизвикана от разследващите служби на Запада.

Явен дисонанс със стратегическите проекти на западния център на властта е извънредно аморфното положение на модерна Европа, която преди този момент беше подложена, за същите цели да я отслаби, на мощните талази от безусловно непознати миграционни популации, подсилени с инжекции на „ мултикултурализъм “ и „ нетрадиционни полезности “.

В допълнение, Източна Европа, исторически, идеологически и ценностно, прекомерно непозната на Запада, се оказва „ най-слабото звено ” на перспективния Източен фронт, който стартира да построява Запада в пространството на Евразия за разширението му на изток.

Центрове на районна опозиция, противопоставящи се на проектите на Далечния Запад да трансформира Европа в полесражение за нова война на изтребване, станаха Унгария, по-късно Словакия и ненапълно Сърбия с нейните балкански владения.

Всички тези страни, като се изключи че са „ черни овци ” в западното стадо, дават на други нации и страни извънредно нежелателен образец за непокорство на волята на западния хегемон.

Тази обстановка явно е непоносима за него и го предизвиква непрестанно да търси способи за превъзмогването й. В същото време сегашният Запад дефинитивно се отхвърли от спазването на всевъзможни правила и общоприети правила, които в този момент към този момент се считат за спънка за реализиране на задачите.

Експлозии на магистрални газопроводи, държавни преврати в стратегически значими страни и даже отявлен геноцид на цели нации през днешния ден към този момент не са нещо недопустимо или даже табу за него.

На този декор опитът за физическо очистване на водача на една от „ проблематичните “ за Запада страни от Източна Европа явно е в тренда на тази политика.

Практическата цел на този акт на заплашване, в допълнение към гореспоменатата дестабилизация на самата Словакия и довеждането на власт на подвластен режим, обуздан на англосаксонците, може да бъде да докара до послушание на други локални бунтовници, които пречат на Запада да приключи построяването на обединен европейски фронт против Русия и Китай.

Така с задоволителна степен на убеденост можем да твърдим, че актуалната терористична офанзива против министър-председателя на Словакия Роберт Фицо не е нито акт на някакъв вманиачен, „ вълк-единак “, нито протестна акция, изолирана от общия геополитически декор.

Освен това разследващите служби на някогашна социалистическа Чехословакия са били под строгата настойчивост на западни куратори повече от тридесет години. А револвер може да се внесе на среща с премиера на страната, който освен това е уведомил авансово за закани за атентат, единствено в безусловно невероятния случай, когато защитата му внезапно изцяло „ не помни “ за обикновени ограничения за сигурност, което може да бъде изцяло изключено.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед30259Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед12504 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед13006 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед111944Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16933 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед111944Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78782„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76830Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява! <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР