СподелиИранското правителство увери в специално съобщение, че смъртта на президента

...
СподелиИранското правителство увери в специално съобщение, че смъртта на президента
Коментари Харесай

Реакции след смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси

Сподели
Иранското държавно управление увери в особено известие, че гибелта на президента Ебрахим Раиси при случай с хеликоптер няма да провокира „ ни минимум разтърсване “ в ръководството на Ислямската република, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

“Президентът на иранския народ, работлив и неотклонен, пожертва живота си за нацията “, съобщи държавното управление.

„ Уверяваме вярната и предана нация, че с Божията помощ и поддръжката на народа няма да има ни минимум разтърсване в ръководството на страната “, се прибавя още в известието.

Индийският президент Моди, иракският министър председател и палестинската формация Хамас бяха измежду първите изказали съболезнованията си на Техеран.

Пакистан разгласи ден на печал поради гибелта на президента на прилежащ Иран Ебрахим Раиси и спътниците му при злополука с хеликоптер на 19 май. В тяхна памет всички флагове на държавните институции ще бъдат свалени на половина.

Пакистанският министър-председател Шахбаз Шариф сервира в обява в „ Екс “ съболезнования на „ приятелски Иран “ от свое име и от името на пакистанския народ.

„ Великата иранска нация ще превъзмогне тази покруса с присъщия за нея кураж “, уточни министър председателят на прилежащата страна.

По-рано тази година по границата сред двете страни се стигна до напрежение, прераснало в замяна на въздушни удари поради сепаратистки групировки, настоящи в разположената на територията на двете страни историко-географска област Белуджистан. Впоследствие Техеран и Исламабад съумяха да успокоят ситуацията и да стартират разведряване в връзките.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел изрази от името на Европейски Съюз съболезнования във връзка гибелта на Ебрахим Раиси и на иранския външен министър Хосейн Амир Абдолахиан.

„ Европейски Съюз сервира най-искрени съболезнования във връзка гибелта на президента Раиси и външния министър Абдолахиан, както и на други членове на делегацията и екипажа на вертолета “, написа Мишел в обществената мрежа „ Екс “. Мислим за техните фамилии, добавя той.

Израел не е забъркан в гибелта на иранския президент Ебрахим Раиси, съобщи израелски чиновник пред Ройтерс. „ Не бяхме ние “, сподели служителят, поискал анонимност.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР