Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков оцени възможността за

...
Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков оцени възможността за
Коментари Харесай

Дмитрий Песков: Украйна е суверенна държава и може да организира всякакви вътрешни процедури, включително и референдум

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков оцени опцията за осъществяване на референдум в Украйна, оповестява

„ Украйна е суверенна страна и може и би трябвало да има някакви вътрешни процедури. Но също така има и едно създание, което е на стадий договаряния сред двете делегации. В момента публикуването им може единствено да навреди на процеса на договаряния, който към този момент върви доста по-бавно и по-малко свястно, в сравнение с бихме желали. Това се дължи на цялостен набор от параметри, които би трябвало да бъдат разисквани от договарящите екипи. Нашият екип има политическо утвърждение на президента. Ред е на нашите украински сътрудници “, сподели представителят на Кремъл.

Журналистите попитаха още Песков дали Кремъл работи по основаването на конструкция, която да се занимава със основаването на локална власт в някои градове в Украйна.

„ Не се основават никакви структури. Това е въпрос към Министерството на защитата. Те са ангажирани с осъществяването на специфична интервенция “, акцентира прессекретарят.

По-рано президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че е подготвен да разиска с съветския президент Владимир Путин въпросите за Крим и признаването на републиките на Донбас, откакто украинската страна получи гаранции за сигурност. Украинският водач акцентира, че възможните компромисни съглашения с Москва би трябвало да бъдат подложени на референдум, напомня вестникът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР