Пресовате картофа и после с течността хубаво напоявате достатъчно голямо

...
Пресовате картофа и после с течността хубаво напоявате достатъчно голямо
Коментари Харесай

Забравете За Раздразнената И Груба Кожа! Нужен Ви Е Само Картоф И Тези Знания!

Пресовате картофа и след това с течността хубаво напоявате задоволително огромно парче марля. Наложете марлята на мястото и оставете да подейства за най-малко 20 минути – картофената вода ще помогне при всевъзможни кожни раздразнения и зачервявания по лицето.

Според националните предписания картофената вода, само че този път от сварения зарзават, може да помогне за растежа на косата и поддържане на размер. Съветът от старите бележници е да изплаквате косата си още след първото и отмиване.

Суровият картоф може да се употребява и за поддържане и ободряване на кожата на лицето – в случай че кожата ви е суха, прибавете към него малко количество зехтин, а в случай че е мазна – лимонен сок. При раздразнена и склонна към акне кожа сложете не повече от ½ ч.л. надробен сминдух. Той ще облекчи възпалителните процеси.

Маската се прави доста елементарно – картофът се измива и настъргва дружно с обелката. После към него се поставя зехтин, сминдух или лимонен сок, разбърква се добре и се нанася на лицето. Покрийте лицето си с хартиена забрадка и изчакайте към 20 минути, а след това изплакнете с хладка вода. Ако вършиме тази маска постоянно, ще се отървете от неприятните торбички под очите.

Маската с картоф може да тонизира и избели кожата – за задачата ще са нужни един картоф,жълтък и 2 – 3 с.л. прясно мляко. Сложете картофа, добре почистен и с обелката, да се свари във вода и откакто се свари изцяло, намачкайте го с вилица и прибавете млякото, което е леко затоплено.

После прибавете и жълтъка и хубаво разбийте сместа. Следва да я наложите на лицето си и да се покриете с хавлиена забрадка – бъдете деликатни, маската би трябвало да е топла, само че не и да изгаря кожата. Изчакайте към 20 минути и изплакнете – тази маска е чудесна за отпусната и изтощена кожа./ezine.bg
Tags: ОЩЕ ЗА ЖЕНАТАМАСКИМЕХЛЕМИГРИМИРАНЕ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР