Пресичането по пловдивските булеварди отдавна се е превърнало в изпитание,

...
Пресичането по пловдивските булеварди отдавна се е превърнало в изпитание,
Коментари Харесай

Ужасяващо! Семейство с малко дете на косъм от смъртта на бул...

Пресичането по пловдивските булеварди от дълго време се е трансформирало в тестване, в което би трябвало да се разчита повече на шанс, в сравнение с съблюдаване на разпоредбите за придвижване по пътищата. Шофьори всеобщо минават на алено, а пешеходците стават основни участници в игра на живот и гибел. Потвърждение на това е следващото камикадзе, снимано от пловдивчанинът Георги Ненков и оповестено в обществените мрежи.

На видеото се вижда по какъв начин семейство – мъж, жена и дете, чакат да пресекат на светофара на бул. „ Христо Ботев “, който се намира до първата автобусна спирка след Коматевския възел, в посока Централна гара. Светва алено за водачите и зелено за пешеходците. Семейството потегля и се оглежда внимателно, макар че е техен ред да пресичат. Оказва, че се предпазливостта им е оправдана. На алено лудо профучава кола в крайната лява лента и в случай че родителите не се спирали през метър, с цел да се огледат дали някой не е решил да мине, тогава щеше да се стигне до тежък случай.

Публикацията е събрала редица мнения. Пловдивчанка написа, че изяснява на детето си да стопира пред спрялата кола и в случай че няма друга застрашаваща живота му, тогава да пресича пешеходната пътека. „ Аз върша същото, изчаквам да спрат колите, като съм застанала пред спрялата в началото, и по този начин “, добавя тя. Други пък поучават водача, в случай че е записал или запомнил номера на колата, да алармира в полицията, с цел да може нарушителят да си понесе следствията.

снимка/видео: групата " Забелязано " във Фейсбук, Георги Ненков
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР