Преседателят на НС Росен Желязков обаче е приел запитването за

...
Преседателят на НС Росен Желязков обаче е приел запитването за
Коментари Харесай

Радев и Денков първоначално са отказали визита на Зеленски у нас

Преседателят на Народно събрание Росен Желязков обаче е приел запитването за посещаване от страна на украиските управляващи
Прочуванията за визитата на украинския президент Володимир Зеленски у нас са почнали доскоро повече от две седмици, пише Епицентър. бг като се базира на дипломатически източници.

Тогава от офиса за Зеленски посредством посланичката на Украйна в София са се обърнали към кабинета на президента Радев, с цел да уведомят за желанието на украиснкия президент да посети България като част от обиколката му в Югоизточна Европа  и в символ на признателност за помощта, която страната ни оказва на украинския народ във войната му с Русия.

От офиса на президента са дали отговор, че програмата на Румен Радев е доста натоварена и се приготвя за година напред и че най-близкият вероятен „ прозорец “, в който той може да одобри Зеленски е септември, описват скандалната история дипломати.

С този отвод от пресслужбата на Зеленски още веднъж посредством посолството в София се обръщат към премиера акад. Денков.

Министър-председателят също се паникьосва и отхвърля да одобри украинската делегация с претекста, че е „ министър председател на две седмици “ и не знае по какъв начин такова посещаване ще се отрази на вътрешно-политическата обстановка в страната, която е доста деликатна.

От украинското посолство в София чукат на третата институционална врата в София - тази на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

Той незабавно споделя „ Да “ и екипът на Народното събрание стартира трескава организация по застраховане сигурността на визитата.

От управлението на Народното събрание уведомявят НСО за идването на Зеленски (именно в днешния ден), приготвя се и резиденция „ Бояна “ за посрещане на госта като място с обезпечен достъп, открива инспекция на Епицентър.бг.

Три часа откакто НСО поема логистиката на посещението  на Зеленски министър председателят Денков се обажда на ръководителя на Народното събрание и споделя, че към този момент е подготвен да се включи в самодейността на Киев и ще одобри Зеленски.

Ден по-късно информацията за идването на Зеленски изтече в медиите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР