Преразпределяне на неусвоен финансов ресурс за финансови инструменти между приоритетни

...
Преразпределяне на неусвоен финансов ресурс за финансови инструменти между приоритетни
Коментари Харесай

Приети са промени в ОПРР 2014-2020

Преразпределяне на неусвоен финансов запас за финансови принадлежности сред предпочитани оси и актуализирането на стойности на знаци са измежду признатите от държавното управление промени в Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година

Мерките за енергийна успеваемост на еднофамилни жилищни здания по предпочитаната ос за стабилно и интегрирано градско развиване, финансирани с финансови принадлежности, към този момент ще могат да се ползват на цялата територия на 39-те огромни и междинни общини. Досега това беше допустимо единствено в обитаемоте места – административни центрове.

64 178 239 лева от общо 79 282 232 лева неусвоен запас за финансови принадлежности по Приоритетна ос 6 „ Регионален туризъм “ на програмата се пренасочват към първата предпочитана ос „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “. Средствата са за индексация на административни контракти за безплатна финансова помощ, които са в осъществяване и напълно с финансов инструмент. Ще се поддържат също нови планове в направленията „ Градско развиване “ и „ Зони с капацитет за икономическо развиване “. Близо три пъти се усилва целевата стойност за повърхност на публичните или търговски здания, издигнати или актуализирани в градски региони – от 21 819 кв. м. на 70 873 кв. м. Нараства и целевият обсег на незастроените площи, основани или рехабилитирани в градски региони — от 4 045 455 кв. м на 4 286 942 кв. м. От 18 на 12 понижават туристическите артикули за обектите на културното завещание, които би трябвало да бъдат създадени по шестата ос.

10 972 838 лева за индексация на контракти за строително-монтажни работи се резервират в оста за районен туризъм, като финансирането ще бъде посредством финансов инструмент вместо безплатно. Останалите 4 131 155 лева неусвоени средства за индексация на контракти за строително-монтажни действия, финансирани с финансов инструмент, остават в бюджета на предпочитаната ос като финансов инструмент.

Към оста за стабилно и интегрирано градско развиване се насочват също по този начин и 12 775 710 лева свободен запас от петата предпочитана ос „ Регионална обществена инфраструктура “. Средствата са за индексация на контракти за строително-монтажни работи с безплатна помощ. Намалява се целевият брой обекти на обществената инфраструктура в развой на деинституционализация от 214 на 181.

Промените в оперативната стратегия ще обезпечат сполучливата й реализация и ще предотвратят загуба на европейски средства.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР