Преразказ с дидактическа задача върху творбата "Богатствата на момъка" от

...
Преразказ с дидактическа задача върху творбата "Богатствата на момъка" от
Коментари Харесай

Преразказ върху творбата Богатствата на момъка са писали седмокласниците на изпита по български език и литература

Преразказ с дидактическа задача върху творбата "Богатствата на момъка " от Георги Русафов писаха седмокласниците на днешното национално външно оценяване по български език и литература /БЕЛ/, разясниха възпитаници, излезли от изпита от столични учебни заведения.

По вид 1 писаха през днешния ден седмокласниците на националното външно оценяване по БЕЛ, което стартира в 9.00 часа. Всички седмокласници в страната са 61 223. През тази година изпитите в седми клас са от две елементи, които ще се правят оценка с обща оценка.

По първата част от външното оценяване по български език и литература седмокласниците през днешния ден трябваше да дават отговор на 25 тестови задания за 60 минути. Втората част от изпита беше за написването на преразказ с дидактическа задача и продължи 90 минути. За тази част от изпита възпитаници описаха, че е трябвало да напишат преразказ от името на момъка от творбата "Богатствата на момъка " от Георги Русафов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Седмокласниците постоянно вършат преразказ на външното оценяване от БЕЛ върху неизучаван създател в учебно заведение. В първата част от изпита, на 25-ия въпрос трябваше да се напише теза върху думите на Бай Ганьо за Виена - "какво ще ѝ виждам на Виената, град като град ", разяснява седмокласник.

На 19 юни е националното външно оценяване по математика в седми клас. Резултатите от изпитите в седми клас се чака да бъдат оповестени до 27 юни, а до 3 юли ще се получава свидетелството за главно обучение. От 3 до 5 юли ще се подават документите за присъединяване на седмокласниците за класирането в гимназиите.

През предходната година 39 % от родителите подаваха тези документи по електронен път, само че от тази година ще има единствено електронно подаване на документите за кандидатстване. Родителите ще могат да подават електронно документите от персоналния си компютър - от у дома или от офиса си, или в учебните заведения гнезда. За професионалните гимназии ще би трябвало да се показа и здравно удостоверение на седмокласника.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР