Препълни се отделението във Враца за болни с белодробни усложненияНа

...
Препълни се отделението във Враца за болни с белодробни усложненияНа
Коментари Харесай

Препълни се отделението във Враца за болни с белодробни усложнения

Препълни се отделението във Враца за заболели с белодробни затруднения На 100 % запълнено пневмологичното отделението, в което се лекуват заболели с затруднения от вирусни инфекции от Врачанско, сподели за Дарик шефът на Специализирана болница за интензивно лекуване на фтизиатрични болести доктор Костадин Шахов.

Въпреки, че в региона към момента няма оповестена грипна зараза ежедневно в болничното заведение идват по 10-12 индивида с пневмонии и други белодробни затруднения. Специализираната болница е единственото място, в което могат да се одобряват тези заболели.

„ Въпреки запълненото поделение сме основали организация и заболели не се връщат. Ако болният е от селата се приема незабавно, на останалите от града започваме амбулаторно лекуване, те идват за операции при нас за ден – два, до момента в който се освободи легло и също се одобряват “, изясни доктор Шахов.

В момента в отделението, което е с потенциал 60 кревати, няма заболели в сериозно положение, само че за последния месец има два смъртни случая на хора в дейна възраст, умряли след затруднения от вирусна зараза. Дали са били заболели от грипен вирус не може да се каже, защото такива проучвания не са правени. -->

Д-р Шахов прикани хората да не се самолекуват и още при първи признаци да се търси доктор, не подвластно дали имат кашлица, хрема, или билки в гърлото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР