Препълнени контейнери с всякакъв вид отпадъци - грозна, но обичайна

...
Препълнени контейнери с всякакъв вид отпадъци - грозна, но обичайна
Коментари Харесай

Г-н кмете, къде си? В Добростан те търсят за един проблем! СНИМКИ

Препълнени контейнери с всевъзможен тип боклуци - грозна, само че нормална панорама за села и градове, с която някак си сме привикнали... за жал. На следващ случай с претъпкани контейнери се натъква GlasNews.bg - този път от село Добростан, ситуирано в южната част на Добростанския масив, част от Преспанския дял на най-североизточната част на Западните Родопи.

Селцето се слави с девствена и красива природа, само че не и с красиви дейности във връзка сметоизвозването. Албена Апостолова алармира за претъпкани, та чак затрупани контейнери с всевъзможен тип отпадъци - пластмасови туби, маркучи, остарели пътеки, опаковки от храни, кашони... от всичко по-много! Контейнерите толкоз са цялостни с отпадък, че някои от тях не са издържали и са се счупили.



" Красивото балканско село Добростан се трансформира в бунище. Г-н кмете! Почти всяка събота ходите там. Не видяхте ли, че контейнерите преливат? Таксата боклук е по-висока от тази в Асеновград. За какво плащаме? Пак ли хората са отговорни? Това не е случайно, а непрекъснато. Вземете ограничения ", упорства Апостолова.

По думите на Сашо, един от коментиралите обявата, всички общини, ръководени от една избрана партия имат проблем със сметоизвозването. Апостолова обаче не е съгласна с това мнение и споделя: " Тоя проблем не е от в този момент. След напускането на някогашния боен доктор и кмет на Добростан Сашо (не му помня фамилията) е все по този начин. Може би към този момент 15 години. Доста се смениха оттогава сини, червени, пембяни, все тая. "

Дойде летният сезон, а с него се усилват посетителите на селата, а от там и повече отпадък, това установи Вероника Петкова. " Нямат бюджет за по-често сметоизвозване, само че следя и непочтеност от страна на хората по селата. Дойде ли камионът да изпразни контейнерите, незабавно стартират да се мъкнат чували със остарели облекла, мебелировка, завивки, юргани, остарели мебели и всичко, което към този момент не е нужно. И за нула време контейнерите още веднъж са цялостни, даже и към тях. ", написа още тя.

Та да си дойдем на думата... " Г-н, кмете, къде си? Докога? ", това е изписано със спрей върху препълнените контейнери в село Добростан.



Снимки: Албена Апостолова / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР