Препълнен асансьор пропадна в болница във Варна. Пострадаха шестима души.

...
Препълнен асансьор пропадна в болница във Варна. Пострадаха шестима души.
Коментари Харесай

Асансьор с 8 души пропадна във варненска болница

Препълнен асансьор пропадна в болница във Варна. Пострадаха шестима души. Една жена е с по-сериозни контузии и е призната за лекуване.

С асансьора са се возили 8 души, въпреки че потенциалът му е за 5. Именно претоварването се счита за съществена причина за случая, при който се стига до строшаване на подемен механизъм.

Предприети са незабавни ограничения за извеждане на пациентите.

„ Успяхме да вдигнем асансьора на равнище сутерен, откъдето бяха извадени седем души, след което асансьорът потегли нагоре и трябваше на последния етаж да извадим и последната”, изясни доктор Красимир Петров, изпълнителен шеф на МБАЛ „ Св. Анна”.

Макар да е в употреба от 1979 година, асансьорът е постоянно обслужван и сертифициран. Последната инспекция за редовността му е от май тази година. Пациенти и техни близки обаче ежедневно го претрупват, споделя личният състав.

От години болничното заведение упорства за промяна на оборудването, само че поради размера на инвестицията страната не е отпуснала пари.

Това не е първият случай с асансьор в болнично заведение. През 2010 година в софийския „ Майчин дом” пропаднаха 12 души, сред тях бяха 9 бременни дами.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР