Преминаващите Дунав мост на входа на Русе получават анкети, в

...
Преминаващите Дунав мост на входа на Русе получават анкети, в
Коментари Харесай

С анкети на Дунав мост изследват корупционния натиск в страната ни

Преминаващите Дунав мост на входа на Русе получават анкети, в които да отбележат дали са били обект на корупционен напън . Раздадени са над 3000 анкетни листи на водачите, които ще бъдат събрани на връщане и обработени на по-късен стадий.

Раздадени са и бутилки вода с логото на акцията , както и дипляни с информация за правата и отговорностите на задграничните жители.

" Ще попълнят какво чакат на българска територия, различен път, когато са били в страната дали са били обект вероятно на корупционно деяние или напън ", съобщи шефът на локалната митница.

Идеята е, когато излизат тези анкетни листи да бъдат взети от чиновници на гранична полиция, с цел да имат спомагателна информация какво се случва на територията на нашата страна.

Анкетите са на български и на румънски език . Очаква се с тях да се добие действителна информация какви са настроенията и упованията - дали са били обект на възможни корупционни дейности .

" Така реализираме резултата те да бъдат осведомени и при избрани обстановки да подходят вярно, да не бъдат заблудени от наши чиновници или други лица на наша територия ", разясни митничарят.

Тази процедура се ползва в доста европейски страни. Раздаването на листовките е първото мероприятие от поредност - цялото лято и есента на разнообразни Граничен контролно-пропусквателен пункт ще има сходни прояви. Планираме с сътрудниците от Румъния още една демонстрация на Дунав мост-2 .

С сътрудниците от сръбската вътрешна сигурност ще имаме такива прояви на Калотина и на Връшка чука . С македонската вътрешна сигурност ще бъдем на македонската граница и с гърците. Това е комплекс от мероприятия по линия на предварителната защита.

В рамките на 24 часа България, Румъния, Сърбия, Северна Македония и Гърция обменя информация , касаеща избрани практики, свързани с нарушавания на съответните министерства.

Миналият месец в София е имало среща с представител на турската страна . " Те също имат желанието да се причислят към тази мрежа. Изграждаме районна мрежа за предварителна защита и противопоставяне на корупцията. Това е нашата концепция на нашия отбор на вътрешна сигурност ", съобщи граничният чиновник.

Целта на акцията е да минимализира корупционните прояви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР