Преминаване през детектор на лъжата е добра практика и инвестиция

...
Преминаване през детектор на лъжата е добра практика и инвестиция
Коментари Харесай

От Ботев Пд обясниха ситуацията с полиграфа

Преминаване през детектор на лъжата е добра процедура и инвестиция в личния състав даже в огромните европейски тимове. Това съобщи за NOVA и DIEMA SPORT изпълнителният шеф на Ботев Пд Иван Йотков, откакто стана ясно, че футболистите и хората от администрацията на клуба са сложени на полиграф.

Той обаче отхвърли да разяснява резултатите от електронните проби за преданост.

„ Съзнавам, че по този метод поднесено „ детектор на лъжата” звучи пикантно, оттова нататък избухнаха доста мнения. Коректният прочит на тази процедура е това, че господин Самуилов стартира дейности като инвестиция в личен състав, знаем, че това е доста значимо и не на последно място е една доста скъпа процедура. Това не е моментна извадка, нещо, което се случва в един ден, с избран миг. Това е дълготрайна концепция, част от дълготрайна инвестиция в персонала”, показа Йотков.

Не е ясно какви ще бъдат последствията за хората, отказали да преминат през полиграф, писмен тест и диалог с психолог.

„ Искам да подчертая, че не става дума единствено за футболистите от мъжкия тим, касае се за чиновниците в администрацията, за чиновниците в школата, за целия личен състав. Не бива търсим нечиста сделка по тематиката, дали някой се съмнява в нещо. Не!” – сподели още изпълнителният шеф на „ канарчетата”.

„ Този метод на работа е относително прочут и известен в огромните корпорации, в това число и в огромни европейски тимове. И това е част от процедура, с която се построява съответен профил на всеки, с цел да се продължи в една целенасочена и характерна работа, която би помогнало мотивационно и психически, тъй че като колектив да извлечем позитивите от този тип характерна активност, която правят психолозите.”

„ Категорично не е ориентирано против никого. Не е предизвикано от каквото и да е подозрение. Това е една добра процедура и добра инвестиция в личния състав, която господин Самуилов подхваща и в едно от сдруженията си, в които има мажоритарно участие”, приключи Иван Йотков за DIEMA SPORT.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР