Преминалите през любовна раздяла знаят, че тя не е краят

...
Преминалите през любовна раздяла знаят, че тя не е краят
Коментари Харесай

Мога да се обичам по-добре от теб, или пет песни за справяне с раздяла

Преминалите през любовна разлъка знаят, че тя не е краят на света, само че преживяването не е прелестно и боли. Особено в случай че финалът не е бил " хубав " и са останали още доста неизказани " неща ". В такива интервали един от най-бързите и положителни лекове (а съгласно някои наливане на сол в раната) е музиката. Чрез нея артистите съумяват или да ни вкарат в тотална меланхолия, или да ни " излекуват " с мотивиращи и позитивни части. Тази година " Капитал " реши да подбере пет песни, които през 2023 година помагаха на разграничените да преминат през интервала на лечението.
Може да слушате петте песни в особено квалифицирания в Spotify.
Мога сама да си закупувам цветя Без пресилване най-слушаната break-up ария на годината е Flowers ( " Цветя " ) на Майли Сайръс. Според тя е международният номер едно с 1.63 милиарда стриймвания. В YouTube пък видеото към песента има над 651 млн. гледания, а в случай че се прибавят данните от останалите платформи за стриймване на музика, числата ще набъбнат неведнъж.

След излизането на 13 януари тази година парчето чупи редица върхове. През първата седмица то е слушано над 96 млн. пъти единствено в Spotify, отвявайки досегашния връх от 85 млн. на Easy on me на Adele от 2021 година Песента на изгрялата в ролята си на Hannah Montana на Disney изпълнителка е и песента, достигнала най-бързо до 1 милиард слушания. Тя прави това на 4 май, или за 112 дни след публикуването му. Преди това върхът от 118 се държи от две части - колаборацията Stay (2021 г.) сред The Kid Laroi и Justin Bieber и As it was на Harry Styles от 2022 година
Реклама
Това, което направи Flowers подобен шлагер, е посланието, което носи тя. Майли Сайръс написа песента след развода си с артиста Лиам Хемсуърт, а текстът подтиква слушащия да осъзнае, че ще се оправи с раздялата единствено по пътя на самоуважението и вярата в личната си мощ. Певицата пее: " Мога да си купя сама цветя / да напиша името си в пясъка / да приказвам на себе си / да споделям неща, които не разбираш / мога да се заведа да танцувам / мога да държа личната си ръка. / Да, мога да се обичам по-добре от теб. "

По-рано през годината Cyrus разяснява пред списание Vogue, че в началото концепцията е била Flowers да е " най-тъжната ария ". В последна сметка тя е мотивираща и " надъхваща " те да се оправиш с раздялата и да продължиш напред към по-добрата версия на себе си. Макар изпълнителката да не удостоверява за нито една от тях, след формалното ѝ излизане има редица мнения за препратките в песента и видеото към нея.

Още първоначално тя пее " построихме къща и гледахме по какъв начин гори ", което се свързва с изгорялата през 2018 година къща на двойката в Малибу. Във видеото пък тя тренира и прави извършения, които към този момент някогашният ѝ брачен партньор нееднократно е показвал във видеа из обществените мрежи. Твърди се също по този начин, че къщата, в която е сниман клипът на Flowers, е употребена от Хемсуърт, с цел да изневерява на Cyrus с други дами. Не на последно място песента е оповестена точно на рождения ден на Лиам на 13 януари.

Мислеше си, че ще ме нараниш, само че ме направи по-силна Друга разлъка след над 10-годишна връзка седи зад идната ария - Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53. Тя е колаборация на колумбийската изпълнителка Shakira и аржентинския DJ Bizarrap и излиза единствено два дни преди парчето на Майли Сайръс на 11 януари тази година. Сред публиката песента е позната като Out of your league ( " Извън лигата ти " ) и Pa` tipos como tú ( " За видове като теб " ). В текста към нея известната колумбийка препраща неведнъж към провалената си връзка с към този момент някогашния испански футболист Жерар Пике, с който се разделиха през 2022 година след 12 години дружно и две деца.
Реклама
В песента Shakira се обръща непосредствено към някогашния си и му изяснява, че в никакъв случай не би се върнала при него и че доста по-рано е трябвало да " изхвърли тази котка ". Чрез текста си тя признава: " Когато имах потребност от теб, ти ми даде най-лошата своя версия. " Във втората част на песента даже непосредствено декларира, че " ти ме остави с майка си като комшия " като намек за това, че някогашният испански национал реалокира майка си в прилежащата на Shakira къща, до момента в който са към момента дружно. В песента тя препраща и към абсурда с обвиняванията за укриване на налози в Испания, който.

Чрез текста на Pa` tipos como tú се нарушава и едно неписано предписание да не се намесва новата другарка на някогашния. На няколко места Shakira реферира към новата половинка на Пике, Клара Чиа. И прави съпоставения сред нея и себе си, като споделя, че някогашният ѝ е " разменил Ferrari за Twingo " и " Rolex за Casio ". Това даже основава отвън музикалния бизнес така наречен " резултат Shakira ", който води до неведнъж нарастване на известността в обществените мрежи и на четирите марката. Не единствено това, а и самият Пике дава отговор на някогашната си, като се появява, карайки автомобил Twingo, носейки часовник Casio.

Видеото към шлагера се трансформира в най-гледаното в YouTube латино парче за първите 24 часа (63 млн.) от стартирането му, както и достигналото най-бързо (за по-малко от три дни) първите си 100 млн. гледания. В Spotify е най-стриймваната за първия ден (14.39 млн.) и първата седмица (80.65 млн.) ария на латино реализатор. В класацията на платформата за стрийминг парчето се подрежда на 9-а позиция за цялата 2023 година На Latin Grammys през тази година " 53 " сграбчва премиите за ария на годината и поп ария на годината.

Виж какъв брой ти отива да си необвързана И идната ария е подбудена от следващата разлъка, само че по-скоро от момента, в който колумбийската изпълнителка Karol G се усеща към този момент излекувана. През 2021 година тя се разделя с приятеля си, също латино реализатор - Anuel AA. Тогава тя споделя, че е разрушена, и по този начин основава по думите ѝ " едни от най-тъмните си части ". По същото време тя работи и по бъдещия си албум, който в последна сметка получава името на може би най-положителната ария от него - Mañana será bonito ( " Утре ще е красиво " ).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР