Премиерите на Гърция и Македония - Алексис Ципрас (на снимката)

...
Премиерите на Гърция и Македония - Алексис Ципрас (на снимката)
Коментари Харесай

Ципрас и Заев ще обсъдят името на Македония днес в Давос

Премиерите на Гърция и Македония - Алексис Ципрас (на снимката) и Зоран Заев, ще обсъдят през днешния ден договарянията за името на Македония. Двамата ще се срещнат в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос. Македонският министър председател ще беседва в идващите дни и с еврокомисаря по въпросите на разширението Йоханес Хан, както и с други политически и бизнес водачи.

Срещата на Заев с Ципрас обаче ще е изключително значима, на фона на напрежението към листата с петте разновидността за името, импровизирано популяризиран от медии в двете страни след последния кръг договаряния предходната сряда. В неделя десетки хиляди излязоха по улиците на Солун, с цел да стачкуват против включването изобщо на думата " Македония " в бъдещото име на страната, само че пък Ципрас съобщи, че не вижда проблем в използването?.

Според представителя на гръцкото държавно управление Дмитрис Дзанакопулос, Атина чака прогрес в разногласието за името и по-добра опция за " намиране на взаимно приветливо решение. " Той повтори позицията на Гърция, че решението може да включва " комплицирано име ", съдържащо " географски " или " времеви " маркер и за всеобща приложимост - т. е. в това число за вътрешна, от момента, в който Македония стане част от Европейски Съюз или НАТО.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР