Премиерите на България и Албания Бойко Борисов и Еди Рама

...
Премиерите на България и Албания Бойко Борисов и Еди Рама
Коментари Харесай

Борисов към Рама: Като председател на Съвета на ЕС, ще подкрепяме Албания за започване на преговорите за членство в Съюза


Премиерите на България и Албания Бойко Борисов и Еди Рама организираха работна среща ден преди конференцията, проведена от българското държавно управление и Световната банка в поддръжка на евроатлантическата интеграция и инфраструктурната съгласуваност на страните от Западните Балкани. Борисов и Рама разискаха развиването на двустранните връзки, като подчертаха отличния им темперамент на политическо равнище и съществуващия капацитет за задълбочаване на търговско-икономическите контакти.

Борисов уточни, че като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, България ще поддържа напъните на Албания за присъединение към Европейски Съюз. „ Ще продължим да работим в тясно съдействие с вашето държавно управление, с цел да подпомогнем процеса на промени в разнообразни сфери. Албания може да реализира нужния прогрес, който да сътвори условия за решение за започване на договаряния за присъединение “, означи той.

И двамата се сплотиха към тезата, че районното съдействие има значима роля за укрепването на стабилността и развиването в района. Като приоритет в това отношение беше несъмнено построяването на Коридор №8, който ще свърже Адриатическо с Черно море.

Министър-председателят Борисов още един път благодари на албанския си сътрудник за включването на българското малцинство в Закона за отбрана на националните малцинства в Албания – акт, който дефинира като демонстрация на европейски метод и политическа зрялост, заяви държавната пресслужба.

Албанският министър председател Еди Рама изрече благодарността си за оказаната филантропична помощ от България за потърпевшите от наводненията хора, която страната ни изпрати тази заран за Тирана. „ България реагира с незабавна доставка на най-необходимото за хората при справяне с бедствието, на следващия ден следва и трети полет до Тирана за идната пратка “, сподели Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР