Премиерите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис

...
Премиерите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Миграцията може да потопи Балканите

Премиерите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, и президентът на Сърбия Александър Вучич разискаха общите планове в сферите на превоза, инфраструктурата и енергетиката, развиването на икономическото съдействие, укрепването на районната непоклатимост и поддръжката за интеграцията на страните в района.
Освен тях участват и спортните министри и ръководителите на футболни федерации, които се очакваше да обсъдят общата кандидатура за Световното състезание през 2030 година.

" Ако нещо може да потопи Балканите, това е миграцията. Винаги стартирам с това, че няма по-добро място от Европейски Съюз и нашите срещи са в унисон с главната Европейска политика за развиване, разцвет и повишение на Брутния вътрешен артикул. Това сподели в Белград пред публицисти министър председателят Бойко Борисов.

Балканите може да са мост за непоклатимост освен за района, сподели образецът на Гърция Алексис Ципрас. Той съобщи, че Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е дало опция за връщане на тематиката за Западните Балкани в Европейския съюз и изрази вяра, че Румъния ще продължи да се занимава с нея.

Алексанър Вучич, президент на Сърбия, съобщи, че би трябвало да продължи интеграцията на Сърбия и другите страни от района в Европейски Съюз. По думите му а срещата е била разисквана обстановката към газовите доставки на Балканите. Той добави, че идната среща на високо ниво на четирите страни ще бъде в Румъния.

Министър-председателят на Румъния Виорика Дънчила разгласи, че по време на румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз Букурещ ще продължи да спомага и за европейския път на Западните Балкани. " Днес обсъдихме значими тематики в региона на комерсиалните връзки, развиването на инфраструктурата, енергетиката, туризма и спорта. Искаме да подобрим връзките в района " сподели още Виорика Дънчила.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР